Ζευγάρι περιμένει να γεννηθεί το μωρό του με θανατηφόρα ανωμαλία για να του πει αντίο για πάντα

Ζευγάρι περιμένει να γεννηθεί το μωρό του με σπάνια διαταραχή για να του πει αντίο για πάντα

Μόλις γεννηθεί το μωρό τους θα πρέπει να εκτελέσουν ένα θλιβερό καθήκον: να το αποχαιρετίσουν για πάντα.

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ζευγαριού είναι μια από τις πολλές ανάλογες υποθέσεις που προκύπτουν μετά την εκ νόμου απαγόρευση της άμβλωσης μετά την περίοδο των 15 εβδομάδων σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η η Ντέμπορα και ο σύζυγός της Λι Ντόρμπερτ, που περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το μωρό πάσχει από μια θανατηφόρα εμβρυϊκή ανωμαλία, η οποία είναι επίσης γνωστή ως σύνδρομο Πότερ.

Ωστόσο, το ζευγάρι δήλωσε ότι οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν έκτρωση λόγω της ερμηνείας ενός νόμου της Φλόριντα που τέθηκε σε ισχύ μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το σύνδρομο αυτό είναι μια σπάνια κατάσταση που εμφανίζεται κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα. Στην περίπτωση αυτή, το έμβρυο έχει μη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία των νεφρών, γεγονός που επηρεάζει την ποσότητα του αμνιακού υγρού που υπάρχει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γιατροί θεωρούν ότι πρόκειται για μια διπλά θανατηφόρα διάγνωση, επειδή τα μωρά με δυσλειτουργικούς νεφρούς αδυνατούν να απομακρύνουν τις θανατηφόρες τοξίνες από το σώμα τους, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια. Επίσης, η έλλειψη αμνιακού υγρού στη μήτρα έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός μωρού που δεν θα μπορεί να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, λίγες περιπτώσεις θεωρούνται εξαίρεση για να γίνει άμβλωση. Συγκεκριμένα, «εάν δύο γιατροί πιστοποιήσουν εγγράφως ότι το έμβρυο έχει μια θανατηφόρα εμβρυϊκή ανωμαλία και δεν έχει φθάσει στη βιωσιμότητα».

Διαγνώστηκε με το σύνδρομο τον Νοέμβριο

Όταν το αγέννητο μωρό του ζευγαριού διαγνώστηκε με το σύνδρομο τον Νοέμβριο, η μητέρα ενημερώθηκε από έναν ειδικό μητρικής-εμβρυϊκής ιατρικής ότι οι γονείς που περνούν αυτή την κατάσταση συχνά επιλέγουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη μέσω πρόωρου τοκετού ή χειρουργικής επέμβασης.

Ο γιατρός είχε πει ότι θα συζητούσε την υπόθεση με τους διοικητές του συστήματος υγείας και θα τους συμβουλευόταν σχετικά με τον νέο νόμο, ανέφερε η Washington Post.

Τελικά, το ζευγάρι αποφάσισε να διακόψει την εγκυμοσύνη όσο το δυνατόν νωρίτερα, επειδή τα μωρά που γεννιούνται με τέτοιο σύνδρομο συχνά πεθαίνουν πριν από τη γέννησή τους ή πεθαίνουν λόγω ασφυξίας μέσα σε λίγες ώρες ή λεπτά μετά τον τοκετό τους.

Η Ντέμπορα δήλωσε ότι ο ειδικός την είχε ενημερώσει ότι η διακοπή της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει, αλλά όχι πριν από την 28η και την 32η εβδομάδα. Ωστόσο, μετά από διαβούλευση με τους διοικητικούς υπαλλήλους του συστήματος υγείας, ο ίδιος είπε ότι το ζευγάρι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την 37η εβδομάδα κύησης ή και μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν σε μια άλλη πολιτεία που μπορεί να έχει λιγότερους περιορισμούς στις αμβλώσεις, το ζευγάρι απαντά πως δεν μπορούν να αντέξουν τέτοια έξοδα ταξιδιού και έχουν φύγει από την πολιτεία τους πολύ λίγες φορές.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν μέχρι την ημέρα που θα γεννηθεί το μωρό τους για να το αποχαιρετίσουν.

Διαβάστε επίσης

Αλμυρά μπισκότα με μπέικον και τσένταρ: Ένα χορταστικό σνακ για όλη την οικογένεια

«Η κόρη μου με κράτησε στη ζωή… Μου έλεγε μπαμπά μην κλαις»

Ό,τι πιο γλυκό θα δείτε σήμερα: 4χρονος με σύνδρομο Pendred ακούει για πρώτη φορά (βίντεο)