Αλμυρά μπισκότα με μπέικον και τσένταρ: Ένα χορταστικό σνακ για όλη την οικογένεια

Αλμυρά μπισκότα με μπέικον και τσένταρ: Ένα χορταστικό σνακ για όλη την οικογένεια

Ένας από τους «πονοκεφάλους» των μαμάδων είναι πώς θα κόψουν τις λιγουρίτσες των παιδιών τους, που συνεχώς κάτι ζητούν να τσιμπολογήσουν. ‘

Εμείς βρήκαμε μία πολύ ωραία και χορταστική συνταγή που θα ξετρελάνει, όχι μόνο τα πιτσιρίκια, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.

Τα αλμυρά μπισκοτάκια με τσένταρ και μπέικον είναι ιδανικά για απογευματινό σνακ, αλλά και κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο για εσάς.

Τι θα χρειαστείτε

  • 6 φέτες μπέικον, σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, κατεψυγμένο
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6- 8 λεπτά.

Στραγγίξτε το περιττό λίπος και μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπέικον, το αλεύρι, το τυρί, τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το αλάτι, τη σόδα και τη σκόνη σκόρδου.

Τρίψτε το βούτυρο χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη. Ανακατέψτε το στο μείγμα αλευριού.

Προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Δουλεύοντας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε τη ζύμη 3- 4 φορές μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόψτε 14- 16 στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων.

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα μπισκότα από το ψυγείο, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για 14- 17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ένα νέο δημοτικό πάρκο ανοίγει στην Αραδίππου και μας περιμένει όλους

Σάρωσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου σε διαγωνισμό μουσικής

Xριστόδουλος Βασιλείου: Ένας δάσκαλος που δεν τον άγγιξε η κρίση των αξιών σε μια ζωή οδύσσεια