ΗΠΑ: 10χρονη, θύμα βιασμού, αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία για να κάνει άμβλωση

ΗΠΑ: 10χρονη, θύμα βιασμού, αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία για να κάνει άμβλωση

Ένα περιστατικό που δείχνει πόσο αρνητική επίπτωση μπορεί να έχει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων.

Οι συνέπειες της απόφασης της υπερσυντηρητικής πλειοψηφίας του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, που επανέφερε την απαγόρευση των αμβλώσεων, άρχισαν ήδη να γίνονται ορατές στις ΗΠΑ. Θύμα αυτής της απόφασης και ένα 10χρονο κοριτσάκι, που έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό και αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα, ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε άμβλωση.

Θύμα κοριτσάκι 10 ετών

Η υπόθεση ήρθε στο φως τρεις ημέρες αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία επέτρεψε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολιτεία του Οχάιο μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

Η μαιευτήρας-γυναικολόγος, Δρ Κέιτλιν Μπέρναρντ, που εργάζεται στην Ιντιανάπολις, είπε ότι της τηλεφώνησε συνάδελφός της από το Οχάιο, η οποία περιθάλπει παιδιά, θύματα κακοποίησης, ζητώντας τη βοήθειά της. Όπως εξήγησε, οι νομοθέτες στην Πολιτεία της Ιντιάνα δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει ή περιορίσει τις αμβλώσεις, αλλά είναι πιθανό να το πράξουν μέσα στον μήνα, όταν συγκληθεί η τοπική Βουλή με θέμα τις αμβλώσεις.

Η Δρ Μπέρναρντ εξήγησε ότι οι μαιευτήρες γυναικολόγοι καταγράφουν απότομη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που έρχονται στις κλινικές τους για άμβλωση από τις γειτονικές πολιτείες όπου τέτοιες διαδικασίες είναι πλέον περιορισμένες ή απαγορευμένες.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε αυτήν τη φροντίδα», δήλωσε.

Μια παράλογη απόφαση

Ωστόσο, η περίπτωση του 10χρονου κοριτσιού ανέδειξε πόσο παράλογη και προβληματική είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, καθώς πλήττει το δικαίωμα των γυναικών και των κοριτσιών να ελέγχουν το σώμα τους, ειδικά αν είναι θύματα κακοποίησης. Πολλές πολιτικές προσωπικότητες, ακόμη και κάποιοι που έχουν ταχθεί υπέρ του περιορισμού των αμβλώσεων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο δεν λείπουν εκείνοι που υπερασπίζονται την απαγόρευση των αμβλώσεων, ακόμη και αν αυτές αφορούν παιδιά θύματα βιασμού.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Έρχεται αμερικάνικο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων

5 “έξυπνα” κανάλια στο YouTube για παιδιά που αγαπούν τις επιστήμες

Μαμά πέθανε λίγο μετά τη γέννα της – Η σπάνια επιπλοκή του τοκετού που απέβη μοιραία