Χαμογελαστός και αισιόδοξος ο Νικόλας στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων

Με το χαμόγελο στα χείλη ο Νικόλας ρίχτηκε στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων

Χαμογελαστός και με διάχυτη αισιοδοξία προσήλθε στο σχολείο, όπου θα εξεταζόταν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών ο Νικόλας Μαρκαντώνης, για τον οποίο, το Υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε διαφοροποιημένο γραπτό, μετά από σύσταση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά τους πολύμηνους αγώνες που έδωσαν οι γονείς του, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν στο Νικόλα, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, το δικαίωμα της πρόσβασης στις Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίοι επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο τελειόφοιτος Νικόλας, παρέα με τον συνοδό του, έφτασαν στο σχολείο χαμογελαστοί, για το πρώτο μάθημα των εξετάσεων.

Ο Νικόλας γίνεται το πρώτο παιδί που λαμβάνει διαφοροποιημένο γραπτό στις Παγκύπριες Εξετάσεις και για να γίνει αυτό εφικτό, έλαβε δράση η Επίτροπος Διοικήσεως, η οποία έστειλε δεσμευτική σύσταση προς το Υπουργείο Παιδείας, καλώντας το να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και σε διαφορετική περίπτωση, θα υπήρχαν επιπτώσεις.

Πάντως, για το θέμα των εξεταστικών δοκιμίων, πέντε οργανώσεις είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο, ζητώντας του όπως προβεί σε διαφοροποιήσεις, ωστόσο δεν έλαβαν κάποια απάντηση.

Διαβάστε επίσης:

5 οικογενειακές ταινίες που μαθαίνουν στα παιδιά ιστορία με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Η υπέροχη ευχή του Λυκείου Παραλιμνίου στους μαθητές που θα δώσουν Παγκύπριες

Παγκύπριες Εξετάσεις: Καλή αρχή στους 5.200 υποψήφιους με Νέα Ελληνικά