Ο έφηβος με εγκεφαλική παράλυση που πέρασε στο Χάρβαρντ μας διδάσκει ότι τα εμπόδια είναι απλά μία λέξη

Ο έφηβος με εγκεφαλική παράλυση που πέρασε στο Χάρβαρντ μας διδάσκει ότι τα εμπόδια είναι απλά μία λέξη

Πριν από μερικές ημέρες ένα βίντεο που έδειχνε ένα έφηβο παιδί με εγκεφαλική παράλυση να βλέπει, ότι έγινε δεκτό από το Χάρβαρντ και να πανηγυρίζει, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο νεαρός Μάθιου μαζί με την αδελφή του είδαν τα αποτελέσματα και το γεγονός, ότι το όνειρο αυτού του παιδιού έγινε πραγματικότητα, γέμισε χαρά και τους δύο. Και κυρίως τον Μάθιου.

Η ιστορία αυτού του παιδιού μας διδάσκει κάτι πολύ σπουδαίο: Ότι μπροστά στα όνειρά μας, τίποτα δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το να έχεις εγκεφαλική παράλυση, μία ασθένεια που ατροφεί τους μύες, κάνει τα πράγματα αρκετά πιο δύσκολα στην καθημερινότητά του. Κάτι που επηρεάζει, φυσικά, και την εκπαίδευση.

«Για παράδειγμα, δεν μπορώ να κρατήσω εύκολα σημειώσεις ή να επισημάνω κάτι, να υπογραμμίσω. Χρειάζομαι λίγο παραπάνω χρόνο και προσπάθεια από το φυσιολογικό», ανέφερε.

«Είναι από τους ανθρώπους, που πιστεύω θα αναζητούσε και το ίδιο το Χάρβαρντ. Και ειλικιρνά πιστεύω, ότι ο Μάθιου είναι ο τύπος του ανθρώπου που δουλεύει σκληρά, που νικά τα εμπόδια», λέει η αδελφή του.

«Οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να κάνουν και να προσφέρουν πολλά»

«Δούλεψα πολύ για να μπω στο Χάρβαρντ. Ειδικά, από τα 7 μου χρόνια λάμβανα κάποιες ιατρικές θεραπείες στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστόνης και πάντα θαύμαζα τους γιατρούς μου εκεί. Και συνειδητοποίησα, πόσο υπέροχα πράγματα μπορούν να γίνουν σε ένα νοσοκομείο. Αργότερα, έμαθα, ότι το Νοσοκομείο ήταν συμβεβλημένο με το Χάρβαρντ. Πάντα ήθελα να πάω εκεί», σημείωσε.

«Θέλω να ξέρει ο κόσμος, ότι ο Μάθιου, παρά την ασυνήθιστη σωματική του εμφάνιση και ότι μπορεί να δείχνει πως δεν μπορεί να κάνει πράγματα -πολλές φορές δεν μπορεί- ωστόσο, αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο», ανέφερε η αδελφή του.

Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα, ο Μάθιου τονίζει: «Για όσους έχουν σωματικές αναπηρίες, δεν θα πρέπει κανείς να βγάζει αμέσως συμπεράσματα για το τι μπορεί να κάνει και τι όχι, αλλά θα πρέπει να του δίνεται χρόνος για να συνειδητοποιήσει, τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει»

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε τα παιδιά σας να είναι παιδιά – Μην βιάζεστε να τα πετύχουν όλα από νωρίς

Συγκινεί ο μικρούλης που «μοιράζεται» το φαγητό του με τον αδελφό του που δεν υπάρχει πια (video)

Βίντεο: 8χρονη που δίνει μάχη με τον καρκίνο δέχθηκε μέσα στο νοσοκομείο την έκπληξη της ζωής της