Παράτησε το παιδί της με εγκεφαλική παράλυση στο σπίτι του φίλου της – Εκείνος το μεγάλωσε σαν δικό του

Παράτησε το παιδί της με εγκεφαλική παράλυση στο σπίτι του φίλου της - Εκείνος το μεγάλωσε σαν δικό του

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει κάποιος γονιός. Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει βιολογικός δεσμός με ένα παιδί για να το αγαπήσεις σαν δικό σου. Συχνά η ζωή μας εκπλήσσει και η μητρότητα/πατρότητα μπορεί να συμβεί με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Και η παρακάτω ιστορία αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Ο Moises Costa δεν γνώριζε πως η σύντροφός του ήταν έγκυος, μέχρι που εκείνη έγινε πέντε μηνών. Ωστόσο, είχε ένα προαίσθημα, ότι το παιδί δεν ήταν δικό του.

«Κοιμόμασταν μαζί, αλλά εκείνη ζούσε σε μία αγροτική περιοχή», ανέφερε ο ίδιος.

Η μητέρα έφυγε και δεν ξαναγύρισε

Κάποια στιγμή, τον πήρε τηλέφωνο για να του ανακοινώσει, ότι ήταν έγκυος και μετά εξαφανίστηκε. Όταν το μωρό ήταν περίπου δύο μηνών, επέστρεψε εκεί που ζούσε ο σύντροφός της λέγοντας, ότι ήθελε να κάνει κάποια ψώνια και δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ, εγκαταλείποντας στον Moises τον γιο του.

Μετά την εξαφάνιση της μητέρας, ο Costa αποφάσισε να κάνει τεστ DNA, το οποίο επιβεβαίωσε την αρχική του υποψία, ότι το παιδί δεν ήταν δικό του. Όμως, αν και γνώριζε, ότι δεν ήταν ο βιολογικός του πατέρας, δεν σταμάτησε να θέλει την φροντίδα του παιδιού. Η μητέρα τον επισκέφτηκε κάποιες φορές, όταν ήταν μικρός, αλλά ήταν ξεκάθαρη απέναντι στον Costa, ότι δεν ήθελε να πάρει πίσω το παιδί ή να βοηθήσει στην ανατροφή.

Σήμερα ο Νταβίντ είναι 25 ετών και είναι μαζί με τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε. “Στην καρδιά μου είναι ο γιος μου. Μπορεί να φαινόμαστε σαν αδέλφια, αλλά είναι ο γιος μου, ο καλύτερός μου φίλος και θα κάνω τα πάντα για εκείνον”, λέει ο Moises Costa.

Υποφέρει από χρόνιες παθήσεις

Λίγο μετά τη γέννησή του, ο Νταβίντ αρρώστησε και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσκομείο για παρακολούθηση. Ο Moises Costa και η οικογένειά του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζαν την κατάσταση του Νταβίντ. Αργότερα, οι γιατροί διαπίστωσαν, ότι είχε εγκεφαλική βλάβη. Διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση, επιληψία και ατροφία των άκρων. Συνάμα, δεν μπορεί να μιλήσει και χρειάζεται πάντα επιτήρηση, καθώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η φροντίδα του Νταβίντ είναι μία πρόκληση για τον Moises και την 72χρονη μητέρα του, καθώς οι θεραπείες του είναι αρκετά υψηλού κόστους, συν ότι πρέπει να έχει πάντα κάποιον κοντά του. Καθώς ο Νταβίντ μεγαλώνει, ο Costa ανησυχεί για το ποιος θα τον φροντίσει στο μέλλον του. Εξακολουθεί να ψάχνει τον βιολογικό πατέρα του ή άλλους συγγενείς, όμως αγαπά βαθιά αυτό το παιδί και δεν θέλει να τον αφήσει σε κάποιον άλλον.

“Ο Νταβίντ είναι η αγάπη της ζωής μου. Και δεν θα ήθελα να τον παρατήσω σε κανέναν”, καταλήγει.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Muffins με καρότο, μελιτζάνα και κολοκυθάκι: Ένα σνακ που θα κρατήσει χορτάτα τα παιδιά

Κατέρρευσε μέρος της οροφής του Γυμνασίου Φανερωμένης στη Λάρνακα – Έξαλλοι οι γονείς

Mark Zuckerberg: Η γλυκύτατη φωτό του «Mr. Facebook» με τη νεογέννητη κόρη του