Συνθετική ωκυτοκίνη: Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην πρόκληση τοκετού;

Η συνθετική ωκυτοκίνη είναι μια συνθετική μορφή της ορμόνης ωκυτοκίνης που παράγεται φυσικά από το σώμα μας.

η ορμονη της αγαπης

Η ωκυτοκίνη αναφέρεται ως η «ορμόνη της αγάπης», καθώς παίζει ρόλο στο δέσιμο με τους συντρόφους και τα παιδιά μας. Η ωκυτοκίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες, καθώς παίζει ρόλο στον τοκετό, αλλά και στη φροντίδα του μωρού. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, η ορμόνη προκαλεί τις συσπάσεις της μήτρας. Όταν το μωρό θηλάζει, η ωκυτοκίνη δίνει εντολή στο σώμα να παρέχει γάλα. Την ίδια στιγμή, ενώ η μητέρα φροντίζει το μωρό της, τα επίπεδα ωκυτοκίνης του μωρού επίσης αυξάνονονται.

Ωστόσο, η συνθετική ωκυτοκίνη δεν είναι ίδια με την ωκυτοκίνη. Οι συσπάσεις της συνθετικής ωκυτοκίνης είναι συχνά ισχυρότερες, μεγαλύτερες και πιο κοντά μεταξύ τους από αυτές που ξεκινούν από τη φυσική ωκυτοκίνη του σώματος. Αυτό οδηγεί συχνά τις γυναίκες να δέχονται ανακούφιση από τον πόνο (επισκληρίδιο, ισχυρά παυσίπονα) τα οποία δεν επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Οι συσπάσεις της συνθετικής ωκυτοκίνης μπορεί επίσης να είναι δυσκολότερα ανεκτές για τα μωρά, καθώς πιέζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίνοντας στις μικροσκοπικές καρδιές τους λιγότερο χρόνο για να επανέλθουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας «επείγουσας» καισαρικής τομής για «εμβρυϊκή δυσχέρεια».

Το να δεχόμαστε τη συνθετική ωκυτοκίνη για πρόκληση τοκετού είναι συχνά το πρώτο βήμα που είναι γνωστό ως «αλληλουχία παρεμβάσεων» – όπου μια παρέμβαση (πρόκληση) οδηγεί σε μία άλλη (πιθανόν μια επισκληρίδιο) και σε μία άλλη (συνεχής καρδιοτοκογραφική παρακολούθηση του εμβρύου) και σε μία άλλη («επείγουσα» καισαρική).

Η έρευνα δείχνει ότι η συνθετική ωκυτοκίνη επίσης δεν διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, πράγμα που σημαίνει ότι ο δεσμός με το νεογέννητο μπορεί να διαταραχθεί σε όσες γυναίκες έλαβαν συνθετική ωκυτοκίνη.

https://www.birthforward.com/el/

Διαβάστε επίσης:

Απλά περίμενε μέχρι να γίνεις μαμά. Τότε θα καταλάβεις

Το απόλυτο 20: Οι πρώτοι της Κύπρου!

Το απόλυτο 20: Οι πρώτοι της Κύπρου!