Το απόλυτο 20: Οι πρώτοι της Κύπρου!

Το απόλυτο 20 πέτυχαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 12 μαθητές, από τις περίπου πέντε χιλιάδες που συμμετείχαν. 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα (19/7) τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων δίνοντας στη δημοσιότητα και τα ονόματα όσων εξασφάλισαν το απόλυτο 20.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ


Γιαννούκου Γιούλια/Λύκειο Αγίου Νεοφύτου
Αντωνίου Μικαέλα/ Λυκείο Κύκκου Β
Αντωνίου Σίμος/ Λύκειο Αγίου Νικολάου
Παπαγεωργίου Χρυσταλλέννη/ Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Βρυωνίδου Νικολέττα/ Λύκοι Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφος
Γεωργίου Ιωάννα/ Λύκειο Λινόπετρας
Κυριάκου Γιώργος/ Λύκειο Αρχαγγέλου Αποστόλου Μάρκου
Κεφίλη Αθανασία/ Λύκειο Λατσιών
Αντωνίου Αντώνιος/ Περιφερειακό Λύκειο Παλαιομετόχου Κουτσόφτα-Παναγίδη
Όλσεν Κυριάκος/ Λανίτειο Λύκειο
Παπαλεοντίου Ίρις/ Λύκειο Αγίας Φυλάξεως
Αντωνιάδου Άντρεα/ Λύκειο Ιδαλίου

Οι πρωτοι των πρωτων

Η Γιούλια Γάννουκου είναι πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα μιας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν η πρώτη της επιλογή. Κληθείσα να απαντήσει αν το εντατικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας είπε πως πρόσεχε στην τάξη και είχε πολύ καλούς καθηγητές. Δήλωσε ακόμη ότι πήγαινε φροντιστήρια όπου και εκεί είχε εξαιρετικούς καθηγητές ενώ τόνισε ότι το να προσέχει στην τάξη ήταν το βασικό στοιχείο της επιτυχίας.

Η Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου είπε ότι δεν το έχει ακόμη δεν το έχει συνειδητοποιήσει αλλά ότι είναι πολύ χαρούμενη. «Σίγουρα δεν περίμενα να έρθω πρώτη άλλα ήταν η πρώτη μου επιλογή» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι επιθυμεί να σπουδάσει Αθήνα αν εξασφαλίσει θέση.

Η Ιωάννα Γεωργίου από το Λύκειο Λινόπετρας η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να εξασφαλίσει το απόλυτο 20 και πως ήταν η πρώτη της επιλογή όμως στόχος της είναι μια θέση σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας για σπουδές στα εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Ανάμεσα στους πρώτους 12 είναι και ο Κυριάκος Ολσέν από το Λανίτειο Λύκειο ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ.  Ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος αλλά δεν θα κρατήσει τη θέση καθώς στόχος τους είναι να σπουδάσει οδοντιατρική στην Ελλάδα.

Η Άντρεα Αντωνιάδου δέχθηκε τα χαρμόσυνα νέα κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς της. Δήλωσε ότι το ήθελε πολύ ενώ είπε πως το μυστικό είναι πάνω απ’ όλα η πειθαρχία και να «πείσεις τον εαυτό σου να αφήσει το κινητό και να στρωθεί στο διάβασμα».

Ο Αντωνίου Σίμος δήλωσε ότι έλαβε μεν το απόλυτο 20 ωστόσο δεν ήταν αυτό που ήθελε να περάσει και έτσι θα ξαναπροσπαθήσει μόλις απολυθεί από τον στρατό. Ερωτηθείς για το αν το διάβασμα ήταν το κλειδί της επιτυχίας είπε πως «ήταν τόσο όσο έπρεπε».

Η Μικαέλλα Αντωνίου δήλωσε ότι το αποτέλεσμα που έλαβε ήταν η πρώτη της επιλογή αλλά θα εξετάσει και κάποιες άλλες επιλογές που έχει ενώπιον της. Είπε πως το τακτικό πρόγραμμα και το διάβασμα με μέτρο ήταν αυτό που την οδήγησε στην επιτυχία ενώ δήλωσε πως το αποτέλεσμα των εξετάσεων την βρήκε σε διακοπές.

Οι πρωτεύσαντες μίλησαν στο SigmaLive  

Διαβάστε επίσης:

Μικτή χορωδία νέων δημιουργεί η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Τζέιν Μπίρκιν: Η ιστορία της Birkin bag και τα μυστικά του στιλ της Αγγλίδας που λάτρεψαν οι Γάλλοι

Ντομάτες, η ασπίδα μας για τον ήλιο!