Spring Rolls: Τα υπέροχα «κινεζάκια» που κρύβουν μέσα τους την Άνοιξη και θα λατρέψουν τα παιδιά

Έρχονται από την μακρινή μας Κίνα, παραδοσιακά σερβίρονται κατά το Κινέζικο νέο έτος. Τα Spring Rolls  είναι ένα υπέροχο ορεκτικό και θεωρείται σύμβολο της Άνοιξης, εξ ου και το όνομά του.

Το ρολό είναι γεμιστό με διάφορα λαχανικά και καμιά φορά και κρέας, ενώ το τηγάνισμά τους γίνεται σε γουόκ, τηγάνι ή φριτέζα.

Πρόκειται για το πιο «παιδικό» κινέζικο έδεσμα και τι πιο ωραία ιδέα για την πρώτη ημέρα, του πρώτου μήνα της Άνοιξης! Φυσικά, είναι και ένα μοναδικό έδεσμα και για τις ημέρες της νηστείας.

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο φύλλο κρούστας

2 κρεμμύδια ξερά

2 καρότα

1/2 μικρό λάχανο

2 κολοκυθάκια

Αλάτι

Λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση σησαμέλαιο, ή σπορέλαιο)

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή γουόκ, ρίχνετε το λάδι και όταν κάψει ρίχνετε όλα τα λαχανικά που έχετε τρίψει σε χοντρό τρίφτη Χαμηλώνετε τη φωτιά Τα αφήνετε να αποκτήσουν μία χρυσαφένια όψη και όταν αυτό γίνει τα βγάζετε από τη φωτιά.

Κόβετε το φύλλο σε ίσα μέρη ώστε να μπορείτε να βάλετε λίγη γέμιση από τα λαχανικά.

Κλείνετε τα λαχανικά μέσα στο φύλλο σαν σε φάκελο και στις άκρες βάζετε με προσοχή λίγο νερό για να κολλήσει το φύλλο ώστε να μη σας ανοίξει στο τηγάνισμα.

Ζεσταίνετε και πάλι το τηγάνι, ρίχνετε λάδι και τοποθετείτε τα spring rolls. Όταν ροδίσει το φύλλο τα βγάζετε με σουρωτή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει το πολύ λάδι από το τηγάνισμα.

Τα σερβίρετε με σάλτσα σόγιας, ή μια γλυκόξινη σάλτσα.