Μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί στα πατατάκια! Όλοι μας απολαμβάνουμε το να βλέπουμε ταινία και να έχουμε αγκαλιά ένα μεγάλο μπολ, γεμάτο με το αγαπημένο μας σνακ.
Όμως, ξέρουμε ότι τα συσκευασμένα chips είναι πολύ ανθυγιεινά και μάλιστα είναι απ’ τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε για το καλό μας. Δεν ισχύει, όμως, ακριβώς το ίδιο και με τα σπιτικά chips.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και δεν θα χάσετε!
Τι θα χρειαστείτε
- 8 πατάτες με τη φλούδα τους
- ηλιέλαιο
- αλάτι
- 2 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα peeler.
Τις ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένετε πάρα πολύ καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε να φύγει το άμυλο.
Τις απλώνετε σε διπλό απορροφητικό χαρτί ή μια πετσέτα και τις κλείνετε μέσα στο χαρτί ή την πετσέτα, πιέζοντάς τες, για να στραγγίξουν πολύ καλά.
Βάζετε το τηγάνι με το ηλιέλαιο στη φωτιά.
Τηγανίζετε σε δόσεις τις πατάτες για λίγα λεπτά. Δεν θέλετε να τις τηγανίσετε πλήρως αλλά να γίνουν τραγάνες.
Κάθε δόση που βγάζετε από το τηγάνι, τη στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζετε τα πατατάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη ρίγανη και ανακατεύετε ξανά.
Μεταφέρετε τα πατατάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για 10-15΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ποια λάθη κάνουν τα σπιτικά πατατάκια να μην είναι τραγανά;
Το ακανόνιστο ή το χοντρό κόψιμο: Γι’ αυτό, το μυστικό είναι να κοπούν όλες οι ροδέλες ομοιόμορφα με ένα peeler.
Το πολύ άμυλο: Εξ’ ου και το σχολαστικό πλύσιμο σε πολλούς γύρους.
Η υγρασία: Τα τραγανά πατατάκια πριν μπουν στο τηγάνι με το καυτό λάδι πρέπει να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.
Διαβάστε επίσης:
Πώς να φτιάξεις mug velvet κέικ μέσα σε μόλις 5 λεπτά (video)
Πατάτες ογκρατέν με λαχανικά εποχής: Πεντανόστιμο και ανοιξιάτικο!
3 εύκολες συνταγές για ζεστό ρόφημα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη για τα παιδιά