«Σάρωσαν» τα μετάλλια μαθητές της Πάφου και της Λεμεσού σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής

Δύο μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου του Κλάδου των Ξενοδοχειακών οι Χριστοδούλου Ραφαήλ και ο Χερουβείμ Βασίλης συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας τέσσερα χάλκικα μετάλλια.

Διοργανωτής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΕΣΕΚ Πάφου ήταν η Culinary Professionals Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος), σε συνεργασία με το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης HELEXPO, καθώς και με την υποστήριξη της παγκόσμιας λέσχης αρχιμαγείρων WORLDCHEF.

Πρόκειται, προστίθεται, για έναν διαγωνισμό με αρκετά υψηλή γαστρονομική αναγνώριση, όπου το παρών τους έδωσαν καταξιωμένοι και βραβευμένοι επαγγελματίες του κλάδου, κριτές όλων των κατηγοριών, καθώς και σχολές μαγειρικής από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Όπως αναφέρεται, οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου, επέλεξαν να διαγωνιστούν σε τρείς διαφορετικές κατηγορίες. Τις κατηγορίες αυτές αποτελούσαν: α) ψάρια βιώσιμης καλλιέργειας, όπου σε αυτή διαγωνίστηκε ο Χριστοδούλου Ραφαήλ, β) εστιατορικό γλυκό, όπου διαγωνίστηκε ο Χερουβείμ Βασίλης και γ) Τwο to Τango, όπου διαγωνίστηκαν και οι δύο μαζί σαν ζευγάρι.

Χάλκινα μετάλλια για δύο μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής

Ο απολογισμός ήταν τέσσερα (4) χάλκινα μετάλλια για τις τρεις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν.

Την καθοδήγηση, την επίβλεψη και τη συνοδεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν οι καθηγητές μαγειρικής Αντρέας Ευριπίδου και Γιώργος Γεωργίου.
Οι μαθητές, συνεχίζει η ανακοίνωση απέσπασαν πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για τη γεύση, την εμφάνιση, τις τεχνικές, την οργάνωση και την καθαριότητά τους.

Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιου τύπου διαγωνισμούς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για υγιή ανταγωνιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια εκπαιδευτική και δημιουργική συνάντηση μεταξύ chef από όλο τον κόσμο, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μετάλλια και για τους μαθητές της Λεμεσού

Με ένα χρυσό, δυο αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια, καθώς και έναν έπαινο, επέστρεψαν από τον 12ο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής νότιας Ευρώπης, μαθητές της Γ’ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, τέσσερις μαθητές και μια μαθήτρια του, έλαβαν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από τις 17 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, αποκομίζοντας εμπειρίες για την μετέπειτα πορεία τους.

Συγκεκριμένα, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ριζότο» έλαβε ο Παναγιώτης Σπύρου, αργυρό μετάλλιο η Άντρια Θεμιστοκλέους στην κατηγορία «Φρέσκο ζυμαρικό» και επίσης αργυρό μετάλλιο οι Τζον Άγγελος Στυλιανού και Θεόδωρος Σωτήρη, στην κατηγορία «Two to Tango».

Χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Αντρέας Μελινιώτης στην κατηγορία «Χοιρινό», ως επίσης και ο Τζον Άγγελος Στυλιανού, στην κατηγορία «Λαβράκι». Έπαινο για τη συμμετοχή του έλαβε ο Θεόδωρος Σωτήρη, για τη συμμετοχή του στην κατηγορία «Πουλερικό».

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Θανάσης Χριστού, Ιωάννης Βασιλείου, Γιαννάκης Ππάσας και ο Βοηθός Διευθυντής Ανδρέας Παρασκευά, ο οποίος συνόδευσε τα παιδιά στο ταξίδι, μαζί με τον εκπαιδευτή μαγειρικής Θανάση Χριστού.

Το σχολείο συγχαίρει τους μαθητές και τη μαθήτρια του, «για την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό τους».

Διαβάστε επίσης:

Εξηγούμε ουσιαστικά, επίθετα και ρήματα με ένα σχήμα: Άσκηση για μαθητές με δυσκολίες στη Γλώσσα

Μία θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών για τα πρόωρα μωράκια της Πάφου

Θεσπίζει υποτροφία στο όνομα του αδικοχαμένου Κυπριανού η Νομική Σχολή του ΑΠΘ