Πώς να πεις ευγενικά στο άλλο σου μισό, ότι η μαγειρική του είναι… χάλια

Πώς να πεις ευγενικά στο άλλο σου μισό, ότι η μαγειρική του είναι... χάλια

Είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στην κουζίνα για να φτιάξει το πιο τέλειο φαγητό για να σε ευχαριστήσει.

Ακόμα κι αν δεν «τό’χει» πολύ με την κουζίνα και προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ωραίο δείπνο στο τέλος της ημέρας, είτε για να εντυπωσιάσει το άλλο του μισό. Και όταν αυτό το φαγητό δεν βγει καλό, άντε να το εκφράσεις χωρίς μορφασμούς αποστροφής και με ευγένεια.

Κι όμως υπάρχει τρόπος να το κάνεις ντελικάτα και να πεις στον/στην σύντροφό σου, ότι δεν είσαι και πολύ φαν της μαγειρικής του/της.

Προσπαθήστε να μαγειρέψετε μαζί

Αν και τα ζευγάρια σπάνια βρίσκουν χρόνο για να μαγειρέψουν μαζί, όταν αυτό καταστεί δυνατό, όμως, μπορείτε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο πάνω από μία κατσαρόλα ή ένα ταψί. Σύμφωνα με το The Chef & The Dish, όταν τα ζευγάρια μαγειρεύουν μαζί στην κουζίνα, έχουν την ευκιαρία να εστιάσουν στα απλά, μικρά πράγματα. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και βρείτε τη συνταγή που αρέσει και στους δύο. Μετά αρχίστε να τη δημιουργείτε μαζί. Κάτι μπορεί να προσθέσει ο ένας, να συμβουλεύσει ο άλλος και τελικά το φαγητό να βγει πολύ ωραίο και να τρώγεται.

Κάντε μαθήματα μαγειρικής μαζί

Εάν το θέμα φαγητό έχει καταντήσει «μάστιγα», τότε προσφέρετε στο έτερόν σας ήμισυ μαθήματα μαγειρικής.

Μάλιστα, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και μαζί, έτσι ώστε να μην αντιληφθεί, ότι τον/την «στήνετε στον τοίχο» και με ευχάριστο τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα πιάτα που δεν θα έχετε φάει ποτέ πριν.

Να είστε ειλικρινείς

Εάν έχετε κάνει τα μαθήματά σας και έχετε μαγειρέψει μαζί, αλλά πάλι… οι ικανότητες παραμένουν στάσιμες, τότε ήρθε η ώρα να οπλιστείτε με θάρρος και να εκφραστείτε με ειλικρίνεια. Πάντα όμως, με ευγένεια και ψυχραιμία. Για παράδειγμα, αν το φαγητό είναι σχεδόν ωμό που κατά συνέπεια είναι και μη ασφαλές, τότε θα πρέπει να το επισημάνετε σθεναρά.

Αντιθέτως, αν είναι σχεδόν καμένο ή οι συνδυασμοί των μυρωδικών δεν έχουν κάνει δουλειά, τότε μπορείτε να το χειριστείτε λίγο πιο χαλαρά.

Ωστόσο, μην τους κάνετε να νιώσουν άσχημα. Μπορείτε να τους κάνετε ένα κομπλιμέντο ή να δώσετε βαρύτητα στην προσπάθειά του. Και φυσικά μην του κάνετε επίθεση.

Με λίγη υπομονή και καλή θέληση, όλα γίνονται!

Διαβάστε επίσης:

Αν έχετε σκυλάκι, τότε σε αυτό το φοβερό πάρκο θα περάσετε τέλεια!

Μαμά προειδοποιεί: «Ο πνεύμονας του γιου μου εξερράγη από αέριο γέλιου – Ζει από θαύμα»

Παιδιατρικό Ασθενοφόρο: Ένα δώρο ζωής που μεταφέρει προωράκια με ασφάλεια στην εντατική