Πόσο καιρό μπορούν να διατηρούνται τα φαγητά στην κατάψυξη; (πίνακας)

Η κατάψυξη προϊόντων είναι η συνηθισμένη λύση για την μεγαλύτερη σε διάρκεια και καλύτερη διατήρησή τους.

Πολλοί γονείς προτιμούν να αποθηκεύσουν στην κατάψυξη μαγειρεμένα φαγητά για να τα καταναλώσουν αργότερα ή για να έχουν φαγητό όλη την εβδομάδα.

Η κατάψυξη ορισμένων προϊόντων, λοιπόν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο χρόνο μετά από την ημερομηνία λήξης τους.

Κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά, φρούτα, ψάρια είναι μερικά μόνο από αυτά που αποθηκεύουμε στην κατάψυξή μας και ας δούμε πόσο καιρό μπορούμε να τα «φυλάμε» εκεί.

Κρέας

  • Μοσχαρίσιο και βοδινό κρέας: 4-6 μήνες
  • Αρνί: 4-6 μήνες
  • Χοιρινό: 4-6 μήνες
  • Φέτες μπέικον: 2-3 μήνες
  • Σαλάμι: 3-4 μήνες
  • Κοτόπουλο και γαλοπούλα: 4-6 μήνες
  • Κρέας ελαφιού: 4-6 μήνες
  • Κουνέλι: 4-6 μήνες

Ψάρια

  • Λευκά ψάρια: 6-8 μήνες
  • Λιπαρά ψάρια: 3-4 μήνες
  • Οστρακοειδή: 2-3 μήνες

Λαχανικά

  • Ζεματισμένα λαχανικά: 10-12 μήνες
  • Λαχανικά: 3-4 μήνες
  • Τομάτες: 6-8 μήνες

Γαλακτοκομικά

  • Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνες
  • Μη αλατισμένο βούτυρο: 6-8 μήνες
  • Παγωτό: 3-4 μήνες

Φρούτα

  • Σιρόπι φρούτων: 9-12 μήνες
  • Ανοικτή σακούλα με κατεψυγμένα φρούτα: 6-8 μήνες
  • Πουρές φρούτων: 6-8 μήνες
  • Χυμός φρούτων: 4-6 μήνες

Προψημένο φαγητό

  • Σούπες: 3 μήνες
  • Ζωμοί: 6 μήνες
  • Κέικ: 4-6 μήνες
  • Ψωμί: 4-6 μήνες
  • Σάντουιτς: 2-3 μήνες
  • Γλυκά: 3-4 μήνες