Πίτα σαν ήλιος: Η πιο τέλεια καλοκαιρινή πίτα για το μεσημεριανό και για την παραλία!

Πίτα σαν ήλιος: Η πιο τέλεια καλοκαιρινή πίτα για το μεσημεριανό και για την παραλία!

Το καλοκαίρι που σταματούν τα σχολεία και τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πάντα θα ζητήσουν κάτι να φάνε. Και συχνά βαριούνται τα ίδια και τα ίδια.

Ο αγαπημένος σεφ Γιώργος Τσούλης φτιάχνει μία πολύ νόστιμη και εύκολη πιτα  σε σχήμα ήλιου, για τις λιγουρίτσες των παιδιών στην παραλία, ενώ μπορείτε να την σερβίρετε στο μεσημεριανό τραπέζι, αλλά και σε παιδικό πάρτι.

Τι θα χρειαστείτε

Για τη γέμιση
  • 800 γρ. πουρέ πατάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη πίτα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 50 ml γάλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 φέτες γαλοπούλα
  • 5 φέτες τυρί για τοστ
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και τη μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας, το ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη και το κόβουμε σε κυκλικό σχήμα με ένα στρογγυλό πιάτο ή τσέρκι, διαμέτρου 30 εκ.

Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το αλείφουμε με το γάλα και πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα.

Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, σε σχήμα θόλου, αφήνοντας αρκετό κενό από τις άκρες, περιμετρικά. Τοποθετούμε τις φέτες γαλοπούλας και τις φέτες τυριού πάνω από τη γέμιση.

Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας, το ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη και το κόβουμε σε κυκλικό σχήμα με ένα στρογγυλό πιάτο ή τσέρκι, διαμέτρου 30 εκ.

Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, πατάμε καλά τις άκρες με τα δάχτυλά μας, για να ενωθούν και χαράζουμε τη πίτα σε 8 ίσα κομμάτια.

Κόβουμε περιμετρικά τις άκρες της πίτας σε μικρά μπαστουνάκια και ενώνουμε τις άκρες από κάθε 4 μπαστουνάκια, πατώντας τα με τα δάχτυλά μας, ώστε να δημιουργήσουμε τις φλόγες του ήλιου.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το απλώνουμε πάνω από τη πίτα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Η στιγμή που μωρό πέφτει από μπαλκόνι – Ο απίστευτος τρόπος που σώθηκε

Επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας: Δείτε σε ποιες περιπτώσεις!

«Tο τραγούδι των πουλιών»: Το τραγούδι του βραβευμένου παραμυθιού που θα λατρέψουν τα παιδιά!