Μπουγάτσα με μέλι και μυζήθρα

Σήμερα, η πρότασή μας είναι μια ζεστή μπουγάτσα με μέλι και μυζήθρα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά

150 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. μυζήθρα
2 αβγά
2 κ.σ. φρυγανιά
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 πρέζα κανέλα
100 γρ. ψίχα φυστίκι Αιγίνης

Για το σιρόπι
1/2 φλ. νερό
1-1/3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. θυμαρίσιο μέλι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
κανέλα

ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο. Στρώνουμε 7 φύλλα βουτυρωμένα.Βάζουμε σε μπολ τυρί, το λιώνουμε με πιρούνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε την γέμιση στα φύλλα. Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα.

Γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων πάνω στο τυρί και κόβουμε με μαχαίρι τα περισσεύματα των πάνω φύλλων. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια την επιφάνεια των φύλλων. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια. Ραντίζουμε πεταχτά λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC αέρα για περίπου 30′ η μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το φύλλο. Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό και ζάχαρη και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τον χυμό και σιγοβράζουμε για 2′. Τέλος προσθέτουμε το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με το ζεστό σιρόπι. Περιχύνουμε το γλυκό σιγά σιγά. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και βγάζουμε κομμάτια.Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ψίχα φιστίκι. Εναλλακτικά δεν σιροπιάζουμε, απλά αχνίζουμε με κανελοζάχαρη.

Διαβάστε επίσης

Παιδική παχυσαρκία: 10 απλοί τρόποι για να μην πάρει πολύ βάρος το παιδάκι σας, σύμφωνα με την ειδικό

Πασχαλινές λαμπάδες από ιδρύματα και σχολεία: Υπέροχες και για πολύ καλό σκοπό