Νόστιμα και εύκολα πιτάκια με χαλούμι και πιπεριές

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν διαρκώς και να θυμίζουν όλο και περισσότερο καλοκαίρι, σίγουρα δεν θέλουμε να περνάμε πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα μαγειρεύοντας βαριά και δύσκολα φαγητά.

Δοκιμάστε την απλή συνταγή για πιτάκια με χαλούμι που σας προτείνουμε, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε και με μια γενναιόδωρη ποσότητα από χούμους, καθώς –γευστικά- τους ταιριάζει πολύ.

Διαβάστε ακόμη: Τομάτες με αυγά και τυρί στον φούρνο: Η διαφορετική πομηλοροτηανιά

Υλικά:

50γρ. σπόροι κολοκυθιού

2 κουταλιές σπόροι κύμινου

1 μικρό κόκκινο λάχανο (καθαρισμένο και τριμμένο)

2 πιπεριές (χρώμα της επιλογής σας), κομμένες σε λωρίδες

2 κουταλιές λευκό ξύδι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

6 με 8 πίτες κυπριακές ή τορτίγιες

100γρ. χούμους (προεραιτικά)

80γρ. ρόκα, πλυμένη καλά

2 κομμάτια χαλούμι (250γρ. έκαστο), κομμένο σε λωρίδες

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε τους σπόρους κύμινου και κολοκυθιού  μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε» και να βγάζουν τα αρώματά τους. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε πολύ καλά με το λάχανο, τις πιπεριές και το ξύδι και αλατοπιπερώστε, μέχρι να έχετε μία παχύρευστή σως. Αφήστε για λίγο στην άκρη.

Ζεστάνετε τον φούρνο και βάλτε τις πίτες να ψηθούν. Στο τηγάνι που τσιγαρίσατε τους σπόρους, τηγανίστε το χαλούμι με το λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε στον φούρνο για να κρατήσετε το τυρί ζεστό.

Σε κάθε μία πίτα απλώστε λίγο χούμους (αν θέλετε) και σως. Τοποθετήστε από πάνω το τυρί και τη ρόκα και απολαύστε. Αν θέλετε τυλίγετε τις πίτες σας σαν σάντουιτς.

πηγή: bbcgoodfood.com