Πώς θα καθαρίσετε εύκολα από το παιδικό καροτσάκι 4 συνηθισμένους λεκέδες

Ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα όταν μεγαλώνουμε το παιδί μας είναι το καροτσάκι. Το χρησιμοποιούμε για τις βόλτες, για τον ύπνο, για το φαγητό.

Είναι επόμενο, λοιπόν, να λερώνεται πολύ εύκολα. Πώς μπορούμε να το καθαρίσουμε;

Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε πώς να αφαιρέσετε τους 4 πιο συνηθισμένους λεκέδες από το ύφασμα στο καροτσάκι του παιδιού σας.

Λεκέδες από φαγητό

Οι πιο συχνοί και καμιά φορά και οι πιο «σκληροί». Για να τους καθαρίσετε θα χρειαστείτε σαπούνι για τα πιάτα και ένα καθαρό πανί.

Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα από το σαπούνι  πάνω στο πανί και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Όταν τελειώσετε ξεπλύνετε με νερό.

Αποφάγια και τρίμματα

Πόσες φορές έχετε βρει μπισκότα, κριτσίνια, ψωμιά ή φρυγανιές χωμένα στις πιο κρυφές γωνιές του καροτσιού, ακόμα και μετά το ελαφρύ καθάρισμα που κάνατε;

Τα πράγματα εδώ είναι πιο εύκολα, αφού μπορείτε είτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα του καροτσιού και να το πλύνετε σε λίγο κρύο νερό (αν το επιτρέπει ο κατασκευαστής) ή να το σκουπίσετε πολύ καλά με την ηλεκτρική σκούπα και όλα να εξαφανιστούν.

Λεκέδες από αντηλιακά και κρέμες

Συνηθισμένοι λεκέδες που συναντάμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι θα χρειαστείτε για να τους εξαλείψετε; Λίγο οινόπνευμα, μία οδοντόβουρτσα, ένα μπουκάλι με κούμπωμα σπρέι και ένα καθαρό πανί.

Αναμείξτε στο μπουκάλι μισό νερό και μισό οινόπνευμα. Ψεκάστε τον λεκέ και ελαφρά τρίψτε τον με την οδοντόβουρτσα. Όταν καθαρίσετε τον λεκέ, στεγνώστε το ύφασμα με το καθαρό πανί.

Βρώμικες ρόδες

Πόσο άσχημο δείχνει ένα παιδικό καροτσάκι όταν είναι όλο πεντακάθαρο και οι ρόδες του γεμάτες… λάσπη; Για να τις κάνετε να λάμψουν θα χρειαστείτε υγρά μαντηλάκια ή ένα καθαριστικό σπρέι για όλες τις επιφάνειες και ένα πανί. Αν βιάζεστε καθαρίστε τις γρήγορα με ένα υγρό μαντηλάκι. Όταν έχετε χρόνο, αφαιρέστε τις από το καροτσάκι και καθαρίστε τις πολύ καλά με το σπρέι και ένα πανάκι ή λίγο χαρτί.

Προσοχή! Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία, ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον καθαρισμό των υφασμάτων του καροτσιού σας.