«Όταν κλαίει η μαμά, κλαίει και το έμβρυο»: Ένα συγκλονιστικό σκίτσο που μας βάζει να σκεφτούμε

«Όταν κλαίει η μαμά, κλαίει και το έμβρυο»: Ένα συγκλονιστικό σκίτσο που μας βάζει να σκεφτούμε

Κάθε γυναίκα στην εγκυμοσύνη της είναι πολύ ευαίσθητη, τα πάντα μπορεί να τις επηρεάσει και να τις κλονίσει και εκείνη τη στιγμή χρειάζεται πολλή φροντίδα και αγάπη.

Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει πάντα και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναγκάζονται να επωμιστούν τον κόσμο στην πλάτη της, για να μην πούμε, ότι αν και μπορεί να περιτριγυρίζονται από πολλούς ανθρώπους, εκείνοι να μην συνειδητοποιούν αυτό που βιώνουν. 

Ένα συγκλονιστικό σκίτσο που αλιεύσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνει αυτό που κάθε γυναίκα, κάθε μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της:  ότι κουβαλά μία ζωή μέσα της και οτιδήποτε νιώθει εκείνη μεταφέρεται στο έμβρυο.⁣

Μία εικόνα που ραγίζει καρδιές, μία δακρυσμένη μαμά και το εμβρυάκι της κλαίει κι εκείνο. Και είναι μία πραγματικότητα για πολλές μαμάδες.

Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε, είτε ως μέλλουσες μανούλες, είτε ως περίγυρος, είναι το εξής: αν η μαμά είναι χαρούμενη, μεταφέρει στο μωράκι της χαρά, γαλήνη, ασφάλεια, κ⁣ι έτσι θα έρθει σε αυτόν τον κόσμο γεμάτο αγάπη και αυτοπεποίθηση.

Πηγή: eobstetricsandgynecology

Διαβάστε επίσης:

«Έκρυψα την εγκυμοσύνη μου μέχρι να γεννήσω: Κι αυτός είναι ο λόγος…»

Πεμφιγοειδές της κύησης: Πώς μπορεί να γίνεις αλλεργική στο δέρμα σου κατά την εγκυμοσύνη

Ουλίτιδα εγκυμοσύνης: 34χρονη μητέρα περιγράφει πώς έχασε όλα της τα δόντια