«Είμαι μαμά, όμως ζηλεύω τους ανθρώπους που αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά»

«Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα μιλήσουν για παιδιά. Δεν θα σας ρωτήσω ποτέ γιατί δεν κάνετε παιδάκια, αν τα αγαπάτε, αν τα θέλετε, αν μπορείτε να αποκτήσετε. Δεν θα σας προτρέψω ποτέ να κάνετε δικά σας και, σας υπόσχομαι, ποτέ δεν θα σας μιλήσω για την ευτυχία και την ευλογία που δεν θα βιώσετε αν δεν έχετε παιδιά. Γιατί;

Δεν αρνούμαι ότι λατρεύω τα κορίτσια μου, τα αγαπώ όσο τίποτα, αλλά ρουφούν σαν βδέλλες τον χρόνο μου! Έχετε συναναστραφεί ποτέ ένα παιδί; Αν ναι, θα καταλάβετε! Δεν έχω μια φιλική προς τα παιδιά προσωπικότητα. Και το ήξερα από μικρή. Δεν μου άρεσε ποτέ να κάνω babysitting, δεν μεγάλωσα σε μια οικογένεια που φερόταν στα παιδιά σαν κουκλάκια. Έπρεπε η συμπεριφορά μας να είναι τυπικότατή και πάντα σωστή. Και έτσι προσπαθώ να μεγαλώνω και εγώ τα παιδιά μου. Από την άλλη ξέρω, ότι δεν είμαι τέλεια, οπότε προσπαθώ να το διασκεδάζω. Και παραδέχομαι, ότι τα παιδιά είναι – ορισμένες φορές – πολύ διασκεδαστικά.

Παραδέχομαι, όμως, επίσης, ότι όσο και αν περνάω όμορφα με τα κορίτσια μου, υπάρχουν αρκετές στιγμές που ζηλεύω τους ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά. Τα άτεκνα ζευγάρια μοιάζουν ιδανικά στα μάτια μου και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό.»

Αυτές είναι οι σκέψεις της Casey Mullins, blogger στο yourtango.com και μαμά δύο κοριτσιών, η οποία δεν φοβάται να παραδεχτεί και να αποκαλύψει σκληρές και χιουμοριστικές πτυχές της γονεϊκής ζωής.

Γιατί, λοιπόν, μπορεί μια μαμά να ζηλεύει τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά;

 1. Ο δρόμος για το κρεβάτι σας είναι πάντα καθαρός. Το κουρασμένο, χαλαρό και γυμνό πέλμα σας δεν κινδυνεύει από κανένα τουβλάκι Legο, το οποίο νομίσατε ότι είχατε τοποθετήσει στη θέση του, αλλά τελικά δεν το είχατε κάνει. Και το ανακαλύψατε με τον πιο επίπονο τρόπο…
 2. Το σπίτι σας θα μείνει καθαρό για πολύ καιρό. Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα ακόμα και ένα μόνο παιδί μπορεί να μετατρέψει το τακτοποιημένο και λεπτομερώς καθαρισμένο σπίτι σε πεδίο «μάχης».
 3. Τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σας δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ ως χαρτομάντηλα. Ή δεν θα δεχθούν ποτέ «πυρά» από «ρουκέτες» εμετού…
 4. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να καθαρίσετε ένα γιο-γιο. Ή να μάθετε κάποιον άλλον να χρησιμοποιεί ένα!
 5. Αν μαγειρέψετε μπορείτε να φάτε όσο το φαγητό σας είναι ζεστό, τα δημητριακά σας τραγανά και ο χυμός σας δροσερός. Ακούγεται ονειρικό στους γονείς!
 6. Μπορείτε να κοιμηθείτε. Ύπνος όσο τραβάει η όρεξή σας! Και τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές και τις αργίες. Ο ύπνος είναι πολύτιμος.
 7. Δεν θα έρθετε σε αντιπαράθεση με κανέναν για τις απόψεις σας γύρω από τον θηλασμό!
 8. Μπορείτε να δείτε όποια ταινία, εκπομπή, σήριαλ θέλετε. Οι οθόνες του σπιτιού σας δεν θα δείχνουν διαρκώς κινούμενα σχέδια…

 9. Το μακιγιάζ είναι εύκολο. Δεν θα υπάρχει κάποιος, πολύ μικρός άνθρωπος, που θα θέλει να βοηθήσει ή να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα πάνω του!
 10. Τα ραντεβού σας θα κανονίζονται πιο εύκολα, αφού δεν θα πρέπει να ψάξετε για babysitter ούτε να ζητήσετε χάρη από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.
 11. Η ιστορία του Άη Βασίλη δεν θα σας επηρεάσει. Δεν θα προδώσετε τα όνειρα και τη φαντασία κανενός, όταν παραδεχθείτε ότι δεν υπάρχει.
 12. Σίγουρα δεν ξέρετε τι είναι οι κολικοί. Ούτε χρειάζεται να μάθετε!
 13. Το να μην κάνετε γυμναστική είναι δική σας και μόνο επιλογή…
 14. Οι διακοπές είναι όντως χαλαρωτικές όταν ΔΕΝ υπάρχουν παιδιά!
 15. Ποτέ μα ποτέ, την ώρα που βρίσκεστε στο κρεβάτι με τον άντρα σας, δεν θα ακούσετε «Μαμά, έκανα εμετό στο σεντόνι μου»!
 16. Όπως, επίσης, δεν θα χάσετε 10 χρόνια από τη ζωή σας όταν ξυπνήσετε μεσάνυχτα και δείτε ένα ζευγάρι μάτια να σας κοιτούν επίμονα μέσα στο σκοτάδι.
 17. Η επίσκεψη στον γυναικολόγό σας δεν θα συνοδεύεται από ένα μικρό και περίεργο ανθρωπάκι…
 18. Δεν θα βιώσετε τον τρόμο του να ανακαλύπτεις ένα πλαστικό ποτηράκι γεμάτο μούχλα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
 19. Κανείς και ποτέ δεν θα κάνει την ανάγκη του στην μπανιέρα σας…
 20. Μια τελευταία λέξη: Εφηβεία!