Τομάτες με αυγά και τυρί στον φούρνο: Η διαφορετική πομηλοροτηανιά

Ένα αγαπημένο και άκρως καλοκαιρινό φαγητό είναι η πομηλοροτηανιά ή αλλιώς τομάτες με αυγά στο τηγάνι.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εκδοχή αυτού του πιάτου λιγάκι διαφορετική. Πιο υγιεινή, αφού γίνεται στον φούρνο και ακόμα πιο γευστική καθώς προσθέσαμε τυράκι.

Υλικά:

1 κιλό τομάτες ώριμες ή 795γρ. φρέσκια τομάτα σε κονσέρβα

8 αυγά

4 κουταλιές γάλα

½ κούπα τυρί παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο. Λαδώστε το ταψάκι ή το πυρίμαχο τηγάνι σας και ρίξτε μέσα τις τομάτες. Αν προτιμήσετε φρέσκια τομάτα πρέπει πρώτα να την αποφλοιώσετε και να την κόψετε σε κομματάκια. Μπορείτε επίσης να τις πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.

Με το πίσω μέρος μίας κουτάλας, ανοίξτε λίγο χώρο ανάμεσα στις τομάτες για να προσθέσετε εκεί τα αυγά. Σπάστε τα αυγά μέσα στις «τρύπες» που φτιάξατε με την κουτάλα.

Περιχύστε με το γάλα και αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα. Βάλτε στον φούρνο για περίπου 7-10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να «στέκονται» τα αυγά. Βγάλτε από τον φούρνο και τρίψτε πάνω από το τηγάνι σας την παρμεζάνα, ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα υλικά. Επιστρέψτε το τηγάνι στον φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό (αν το επιθυμείτε).

κεντρική φωτογραφία: thewholecook.com