Μαμά γέννησε την πιο σπάνια περίπτωση διδύμων δύο χρόνια αφότου γέννησε ξανά… δίδυμα!

Μαμά γέννησε την πιο σπάνια περίπτωση διδύμων δύο χρόνια αφότου γέννησε ξανά... δίδυμα!

Μία αρκετά σπάνια περίπτωση δίδυμης γέννησης βίωσε μία μητέρα στην Αλαμπάμα. Το Φθινόπωρο του 2022 έφερε στον κόσμο πανοιμοιότυπα δίδυμα, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, αφότου γέννησε ξανά δίδυμα αγοράκια.

Η απόκτηση διδύμων συμβαίνει σε ποσοστό 1 στις 250 εγκυμοσύνες. Υπάρχει περίπτωση να γεννήσει κάποια γυναίκα δίδυμα μία ή δύο φορές στι ζωή της. Όμως, αυτό που έγινε στην περίπτωση της μαμάς στην Αλαμπάμα σίγουρα είναι αρκετά σπάνιο.

Την ιστορία μοιράστηκε το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και είναι πραγματικά εκπληκτική.

Η Μπρίτνεϊ, δασκάλα δημοτικού στο επάγγελμα, γέννησε πανομοιότυπα δίδυμα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια. Πρώτα έφερε στον κόσμο δίδυμα αγοράκια και σε περίπου 1,5 χρόνο δίδυμα κοριτσάκια, κάτι που συμβαίνει σε ποσοστό 1%.

Η νεαρή γυναίκα έπαθε ένα σοκ, όταν έμαθε, ότι ήταν ξανά έγκυος τόσο σύντομα, καθώς τα δίδυμα αγοράκια της ήταν μόλις 6 μηνών. Η έκπληξή της διπλασιάστηκε, όταν διαπίστωσε, ότι κυοφορεί ξανά δίδυμα.

Μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις

Οι γιατροί την ενημέρωσαν, ότι περιμένοι ξανά δίδυμα που μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα, αμνιακό σάκο και υγρό.

Πρόκειται για την περίπτωση των μονοαμνιωτικών και μονοχόρινων διδύμων, μία από τις πιο σπάνιες και υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες για τη μητέρα.

Έτσι, τη συμβούλευσαν να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για παρακολούθηση και την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να έχει.

«Είναι αρκετά σπάνια περίπτωση και οι MoMo δίδυμες εγκυμοσύνες έχουν υψηλό ρίσκο για επιπλοκές στα έμβρυα. Μοιράζονται τα πάντα, εκτός από τους ομφάλιους λώρους, που μπορούν εύκολα να μπλεχτούν μέσα στον ίδιο σάκο, Δυστυχώς, υπάρχουν υψηλά ποσοστά αποβολών σε τέτοιες κυήσεις», λέει η Ρέιτσελ Σίνκεϊ, επίκουρη καθηγήτρια Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Οι γιατροί θέλησαν να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ελαττώσουν την πιθανότητα επιπλοκών στην εγκυμοσύνη, αλλά και στη γέννα, έτσι της συνέστησαν να εισαχθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μεταξύ των 24 και 28 εβδομάδων. Αν και ήταν δύσκολο να αφήσει το σπίτι της, στις 25 εβδομάδες μπήκε στο νοσκομείο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα αγέννητα μωράκια της.

Τελικά, τα μωράκια γεννήθηκαν στις 32 εβδομάδες, στις 25 Οκτωβρίου 2022 και πέρασαν πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο. Επέστρεψαν λίγο πριν από τις γιορτές, κάτι που φάντασε σαν χριστουγεννιάτικο δώρο για την υπόλοιπη οικογένεια.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: «Μωρό – θαύμα» πέθανε στα 11 του από θανατηφόρα σαρκοφάγο μόλυνση

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παιδική παρέλαση κατά μήκος του παραλιακού της Λεμεσού – Τι ακολουθεί;

Μετά τον εφιάλτη, η αγαλλίαση: Πατέρας και κόρη συναντιούνται ξανά μετά τον σεισμό