Αγοράκι γεννήθηκε με δύο γεννητικά όργανα – Μία εξαιρετικά σπάνια γέννηση

Αγοράκι γεννήθηκε με δύο γεννητικά όργανα - Μία εξαιρετικά σπάνια γέννηση

Μία αρκετά σπάνια γέννηση έλαβε χώρα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με ένα αγοράκι να γεννιέται με δύο γεννητικά όργανα, όπως ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό, ήταν ενωμένα στη βάση, μία περίπτωση που συμβαίνει σε μία στις 5 εκατομμύρια γεννήσεις. Οι γιατροί αρχικά σχεδίαζαν να αφαιρέσουν το δεξί πέος, το οποίο ήταν μικρότερο. Ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν, ότι το αριστερό, το μεγαλύτερο δηλαδή, δεν λειτουργούσε σωστά, καθότι η ουρήθρα ήταν πολύ στενή για να περάσουν τα ούρα. 

Το αγοράκι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν έμεινε με κάποιο υπόλειμμα, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να διαχωρίσουν εντελώς το επιπλέον πέος. 

Η περίπτωση του μικρού δημοσιεύθηκε στο Journal of Pediatric Urology, με τους χειρουργούς να μην εξηγούν γιατί το θέμα αυτού του παιδιού λύθηκε, στα δύο του χρόνια.  Επίσης, δεν ανέφεραν πόσο μεγαλύτερο ήταν το δεξί όργανο του παιδιού. 

Οι γιατροί ανέφεραν, ότι αυτή η ανωμαλία -γνωστή ως διφαλλία– έχει παρατηρηθεί μόνο σε 100 περιστατικά στα ιατρικά χρονικά, με την πρώτη γνωστή περίπτωση να εμφανίζεται το 1609.

Το πώς προκαλείται η διφαλλία δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν χωρίς κάποιο μεμονωμένο παράγοντα κινδύνου, ωστόσο, πιστεύεται ότι συμβαίνει τυχαία κατά την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων στην μήτρα της μητέρας.

Οι ασθενείς μπορεί να έχουν ολοκληρωμένη διφαλλία, όταν και τα δύο πέη έχουν αναπτυχθεί πλήρως, όπως στο αγοράκι στη Βραζιλία, ή μερική, όταν το ένα από τα δύο πέη είναι μικρότερο ή κακοσχηματισμένο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε άλλη μία τέτοια περίπτωση ενός αγοριού στο Ουζμπεκιστάν, που γεννήθηκε με δύο πλήρως λειτουργικά γεννητικά όργανα. Το παιδί μάλιστα ζούσε επί επτά χρόνια έτσι χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Εν αντιθέσει με το αγοράκι στη Βραζιλία, το παιδί από την Τασκένδη μπορούσε να ουρήσει κανονικά, καθώς ήταν ενωμένα σε διαφορετικό σημείο. 

Η περίπτωση αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά την πρώτη γέννηση παιδιού με τρία πέη, μία πάθηση γνωστή ως τριφαλλία.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

«Υπάρχουν Άγγελοι»: Ένα υπέροχο βιβλίο για το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων που στηρίζει τα προωράκια

Στις γιορτές να μην ξεχνάμε τα πνευματικά μας παιδιά – Η σημασία του να είσαι νονός

Μυστηριώδεις περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Τι να προσέχουν οι γονείς