Μωρό γεννήθηκε με ουρά 12 εκατοστών: Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση γέννησης (εικόνες)

Μωρό γεννήθηκε με ουρά 12 εκατοστών: Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση γέννησης (εικόνες)

Μία παράξενη γέννηση αποκάλυψαν γιατροί στη Βραζιλία, όταν ένα μωρό γεννήθηκε με μία «πραγματική» ανθρώπινη ουρά.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν σε ιατρικό περιοδική δείχνουν το μωρό με την απόφυση και μία σφαιρική μάζα στην απόληξή της.

Οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά αυτήν την «ουρά» με τη μπάλα, η οποία δεν είχε γίνει εμφανής στους υπερήχους, παρά μόνον όταν το μωρό γεννήθηκε.

Όλα τα μωρά αναπτύσσουν αυτήν την εμβρυϊκή απόφυση στη μήτρα μεταξύ της 4ης και της 8ης εβδομάδας, αλλά φυσιολογικά απορροφάται από τον οργανισμό.

Ωστόσο, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αυτό δεν συμβαίνει και η ουρά συνεχίζει να αναπτύσσεται. Μέχρι τη στιγμή που γεννήθηκε το μωρό στη Βραζιλία, η ουρά είχε φτάσει τα 12 εκατοστά, ενώ η μπάλα στην άκρη της είχε διάμετρο 2 εκατοστών.

Οι γιατροί που εξέτασαν την ουρά παρατήρησαν ότι δεν αποτελούνταν από χόνδρους και οστά, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ένα πολύ σπάνιο παράδειγμα τέτοιας απόφυσης.

Μόνο 40 τέτοιες περιπτώσεις στα ιατρικά χρονικά

Έχουν καταγραφεί μόνο 40 τέτοιες περιπτώσεις στα ιατρικά χρονικά. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι γνωστό, αν αφαιρέθηκε, επειδή προκαλούσε πόνους στο μωρό ή έπειτα από απαίτηση των γονέων.

Οι πρόγονοι του ανθρώπου, καθώς και οι συγγενείς πίθηκοι, έχασαν τις ουρές τους περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Σε κάποιες θρησκείας, οι ανθρώπινες ουρές θεωρούνται ιερές και τα παιδιά που γεννιούνται με αυτές θεωρούνται μετενσαρκώσεις θεοτήτων.

Το παιδί της Βραζιλίας υποβλήθηκε στην επέμβαση στο νοσοκομείο Albert Sabin. Γεννήθηκε πρόωρα, στις 35 εβδομάδες, χωρίς άλλες επιπλοκές.

Έπειτα από έναν υπέρηχο αποκαλύφθηκε, ότι ευτυχώς η ουρά δεν συνδεόταν με το νευρικό σύστημα του μωρού και οι χειρουργοί το αφαίρεσαν με επιτυχία.

Η επέμβαση καταγράφηκε με λεπτομέρειες στο Journal of Pediatric Surgery Case Reports, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω στοιχεία για την ανάνηψη του μικρού αγοριού.

Οι ουρές συνήθως αποτελούν υπολείμματα της ανάπτυξης των μωρών στην μήτρα όταν ήταν έμβρυα, προτού απορροφηθούν από το σώμα, διαμορφώνοντας τον κόκκυγα.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική ιστορία: Μωρό 6 μηνών έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε δύο μήνες

Κρις Πρατ: Ευχαριστεί τη σύζυγό του για το «υγιές παιδί» του ενώ έχει ήδη ένα με αναπηρίες

Συγκίνηση για τις σιαμαίες διδυμούλες που διαχωρίστηκαν μετά από 27 ωρών χειρουργείο