Τραγωδία: «Μωρό – θαύμα» πέθανε στα 11 του από θανατηφόρα σαρκοφάγο μόλυνση

Τραγωδία: «Μωρό - θαύμα» πέθανε στα 11 του από σαρκοφάγο μόλυνση

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για ένα 11χρονο παιδί, το οποίο υπέφερε από σαρκοφάγο λοίμωξη, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε σε διάδρομο γυμναστικής.

Ο μικρός Τζέσε από τη Φλόριντα γύρισε τον αστράγαλό του και γρατσουνίστηκε στα πόδια, κάτι που του το γύρισε σε θανατηφόρα λοίμωξη από σαρκοφάγο βακτήριο, αφότου προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο τύπου Α’.

«Όλο του το πόδι γέμισε κηλίδες, κόκκινες και μωβ, σαν μώλωπες», ανέφερε η ξαδελφή του παιδιού.

Ο 11χρονος Τζέσε πέθανε λίγες ημέρες αφότου προσβλήθηκε από το σαρκοφάγο βακτήριο, παρά το γεγονός, ότι ήταν ένα δραστήριο και υγιές παιδί. Οι γονείς του το περιέγραφαν ως «μωρό θαύμα», καθώς ήρθε στον κόσμο μετά από πολλες προσπάθειες για να αποκτήσουν παιδί.

Μετά τον τραυματισμό του, οι γονείς του παρατήρησαν, ότι το πόδι του παιδιού ήταν γεμάτο σκούρες κόκκινες και μωβ κηλίδες και αμέσως το μετέφεραν στο τοπικό νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν στρεπτόκοκκο τύπου Α’. Η μόλυνση προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα  και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δεν τα κατάφερε.

Οι μολύνσεις που προκαλούνται από τον στρεπτόκοκκο τύπου Α’ συγκαταλέγονται από απλές λοιμώξεις μέχρι πολύ σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες.

Μετά τον θάνατο του παιδιού η ξαδελφή του δημιούργησε έναν ερανικό λογαριασμό GoFundMe, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να πληρωθεί το νοσοκομείο, αλλά και την κηδεία του παιδιού.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονη σώθηκε μετά από 248 ώρες – Το επίθετό της σημαίνει «αυτή που δεν πεθαίνει»

Τραγωδία: Επταμελής οικογένεια γλίτωσε από τον φονικό σεισμό, πέθανε σε πυρκαγιά

Αλκοόλ πριν και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Πώς αλλοιώνει το σχήμα του προσώπου του μωρού