Η εκπληκτική έκθεση ενός μαθητή και η δασκάλα που μάλλον κάτι δεν κατάλαβε…

Η εκπληκτική έκθεση ενός μαθητή και η δασκάλα που μάλλον κάτι δεν κατάλαβε...

Η φωτογραφία μιας μαθητικής έκθεσης είχε κατακλύσει το διαδίκτυο προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα.

Αν πρόκειται για αληθινό γραπτό και αν το σχόλιο παρακάτω είναι αληθινής δασκάλας, δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε θαυμασμό για τον μαθητή ή τη μαθήτρια που περιγράφει σε μια έκθεση με θέμα «Το σπίτι μου» πώς ζει και τι είναι αυτό που αγαπά στον προσωπικό της αυτό χώρο.

Ξεκινώντας την έκθεση με απόλυτη ενσυναίσθηση, ο μαθητής (ή η μαθήτρια) γράφει: «Νομίζω ότι ξέρετε, δεν έχουν όλοι τα λεφτά να μπουν ή να ζήσουν σε ένα σπίτι. Άλλοι έχουν αλλά δεν ζουν πολύ καλά εκεί μέσα. Με λίγα λόγια ζουν δυστυχισμένοι εκεί. Εγώ τουλάχιστον έχω ένα σπίτι…»

Ο υπεροχος επιλογος και το σχολιο της δασκαλας

Το παιδί, αφού μιλά για τα πιο σημαντικά για εκείνο στοιχεία του σπιτιού του που είναι τα φανταστικά ζωάκια του και οι παππούδες του, καταλήγει με τον πιο υπέροχο τρόπο:

«Το σπίτι μου το έχω στην αγκαλιά μου όποτε φοβάμαι για να με κρατάει ασφαλές […] Με λίγα λόγια το σπίτι μου είναι μέσα στην ψυχή μου και στην καρδιά μου!»

…για να λάβει τελικά το εξής σχόλιο από την δασκάλα: «Δεν μου περιγράφεις το σπίτι σου»

Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η χαρτοπετσέτα που έχει μπει για να κρύβει κάποιο όνομα, κρύβει και κάποιο επιπλέον σχόλιο, όπως «Δεν μου περιγράφεις το σπίτι σου ως προς τα υλικά αγαθά του, αλλά η έκθεσή σου είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να γράψει ένα παιδί!».

Θέλουμε να ελπίζουμε, αν και δεν φαίνεται να είναι έτσι, ότι δεν μπορεί ένας εκπαιδευτικός να κάνει ένα τόσο θλιβερό σχόλιο σε ένα τόσο εμπνευσμένο κείμενο μαθητή.

Γιατί αν όλα τα παραπάνω είναι αληθινά… μόνο απογοήτευση μπορούμε να νιώσουμε για το σχόλιο αυτό…

Πηγή: Αφοβία

Διαβάστε επίσης:

Όταν το βιβλίο δεν «βοηθά», αναλαμβάνει το «παιχνίδι»: Δείτε πώς δίδαξε μαθηματικά αυτός ο δάσκαλος

Δασκάλα «έκοψε τα φτερά» 6χρονης λέγοντας ότι η ζωγραφιά της «ήταν λάθος»!

«Η δασκάλα μού είπε ότι ο γιος μου είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και τον αγνοούσε. Αγάπη χρειαζόταν»