Δασκάλα και μαθήτρια μοιράζονται την ίδια αναπηρία και μας διδάσκουν ένα σπουδαίο μάθημα

Δασκάλα και μαθήτρια με την ίδια αναπηρία μοιράζονται έναν πολύ ισχυρό δέσιμο

Η Λία γεννήθηκε με το μισό της χέρι να λείπει από τον αγκώνα και κάτω. Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της είχε την τύχη να συναντήσει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους στη ζωή της και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία της. Φέτος, ωστόσο, βρήκε κάποιον ακόμη πιο ξεχωριστό.

Στους διαδρόμους του σχολείου της, μία μικρή μαθήτρια, η Ρίγκαν παρατήρησε τη Λία και της έδειξε το χέρι της, που ήταν ακριβώς το ίδιο. Και από τότε οι δυό τους έχουν δημιουργήσει έναν πολύ γλυκό και ιδιαίτερο δεσμό.

«Η μαθήτριά μου η Ρίγκαν είναι όπως οι άλλοι μαθητές, αλλά εχει κάτι επιπλέον. Ξεχωρίζει για μένα. Ποτέ δεν έχω μοιραστεί κάτι τόσο μοναδικό με μαθητή μου. Αμέσως δημιουργήθηκε μεταξύ μας ένας στενός δεσμός, τα ιδιαίτερα χέρια μας», ανέφερε η δασκάλα.

«Στην τάξη μιλάμε για αυτήν μας την αναπηρία. Έκανα ένα χαμογελαστό φατσάκι στο μπράτσο μου κι εκείνη το ίδιο. Και το κάναμε μπροστά σε όλη την τάξη. Η Ρίγκαν έχει όλη την αγάπη και την στήριξη των παιδιών», πρόσθεσε.

Και αυτός ο ισχυρός τους δεσμός δεν μένει μέσα στα όρια της σχολικής αίθουσας. Η Λία διδάσκει στη Ρίγκαν πολλές διαφορετικές ικανότητες, όπως να πιάνει αλογοουρά τα μαλλιά της ή να κάνει εύκολα ποδήλατο.

Ως αφοσιωμένη παρα-τριαθλήτρια, η Λία έχει ποδήλατα, σχεδιασμένα για να οδηγούνται με το ένα χέρι. Έτσι, έδωσε ένα στην μικρή της μαθήτρια με την ελπίδα να της εμφυσήσει την αγάπη και το πάθος για αυτό.

«Συναντηθήκαμε με την οικογένειά της στο πάρκινγκ του σχολείου πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Το ποδήλατο τής ταίριαξε όπως το γοβάκι στην Σταχτοπούτα. Την έβλεπα με το ποδήλατο και συγκινήθηκα. Ήμουν τόσο χαρούμενη που της έδωσα το ποδήλατο που είχα, όταν ξεκίνησα το τρίαθλο. Και τώρα θα το χαρίσω στην μαθήτρια που είναι ακριβώς σαν εμένα. Σαν να βλέπω τον εαυτό μου στην παιδική ηλικία», τόνισε η δασκάλα.

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

Εξετάσεις τετραμήνων: Διαρροή των θεμάτων και στα Νέα Ελληνικά της Β’ Γυμνασίου;

Πόσο επικίνδυνη είναι η πάντα της κούνιας; Μαμά που έχασε το μωρό της ζητά να την ακούσουμε

«Παγιδευμένη στο σώμα 8χρονης»: Η απίστευτη ιστορία μίας νεαρής που δεν κατάφερε να «μεγαλώσει»