Γεμιστά μπισκότα με φυστικοβούτυρο – Η λιχουδιά που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε

Νόστιμα, τραγανά, λαχταριστά και δυναμωτικά τα μπισκότα που σας προτείνουμε σήμερα, όχι μόνο θα ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σας για κάτι γλυκό, αλλά θα σας δώσουν και όση ενέργεια χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε σε όλες τις απαιτήσεις της ημέρας σας!

Δοκιμάστε τα!

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για τα μπισκότα:

  • ½ κούπα φυστικοβούτυρο
  • ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • ¼ της κούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού baking soda
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180o και στρώστε 2 λαμαρίνες φούρνου με χαρτί ψησίματος.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Φτιάξτε μικρά μπαλάκια (περίπου 1 ίντσα σε μέγεθος) και αφήστε στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε για τα μπισκότα.

Για τα μπισκότα: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) και χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίξτε στο μίξερ και το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Πάρτε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και ανοίξτε τη στην επιφάνεια εργασία σας. Τοποθετήστε ένα παγωμένο μπαλάκι φυστικοβούτυρο στο κέντρο και τυλίξτε το με τη ζύμη, σφραγίζοντας τα άκρα με ένα πιρούνι ή με το χέρι σας. Αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερη ζύμη.

Αν θέλετε μπορείτε να “βουτήξετε” τα μπισκότα σε ζάχαρη πριν τα τοποθετήσετε στη λαμαρίνα για το ψήσιμο. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη.

Ψήστε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα σας να χρυσίσουν και από κάτω. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.