Φτιάχνουμε κρεατόσουπα: Υγιεινή και ιδανική για τις κρύες μέρες

Φτιάχνουμε κρεατόσουπα: Υγιεινή και ιδανική για τις κρύες μέρες

Οι σούπες είναι ιδανικές για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχεται και τι καλύτερο από μία δυναμωτική κρεατόσουπα. 

Χορταστική και με υλικά θρεπτικά για τα παιδιά είναι ένα ιδανικό πιάτο και μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά της αρεσκείας σας.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • Μία πατάτα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 3 κ.σ. ρύζι
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι

Εκτέλεση

Πλύνε καλά το κρέας και κόψ’ το σε κομμάτια. Τοποθέτησέ το στη χύτρα, σκέπασε με νερό, πρόσθεσε ένα ολόκληρο κρεμμύδι και βράσε για 45-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βάλε το κρέας μαζί με το ζωμό του σε κανονική κατσαρόλα και πρόσθεσε τα λαχανικά, αφού τα κόψεις σε μικρούς κύβους. Φρόντισε να έχει αρκετό ζωμό για να βράσεις τα λαχανικά και το ρύζι αργότερα. Χαμήλωσε τη φωτιά.

Άφησέ το για 30 λεπτά και πρόσθεσε ρύζι, λάδι, αλάτι και άφησε όσο χρειάζεται το ρύζι να βράσει, για 7-10 λεπτά. Πρόσθεσε χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Μανιταρόσουπα: Μία πεντανόστιμη συνταγή που θωρακίζει το ανοσοποιητικό των παιδιών

Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Καροτόσουπα βελουτέ: Δυναμωτική και ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες