Φτιάχνουμε φλογέρες με σοκολάτα και μπανάνα: Η απόλυτη λιχουδιά που θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια

Είναι το απόλυτο σνακ για πρωινό και απογευματινό. Μπορείτε να συνοδεύσετε το ρόφημά σας, τον καφέ σας, αλλά είναι ιδανικό και για τις λιγουρίτσες των παιδιών.

Τι άλλο από νόστιμες φλογερίτσες γεμιστές με σοκολάτα και την λατρεμένη μπανάνα. Γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά και τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Τι θα χρειαστείτε

7 φύλλα κρούστας για γλυκά

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για την κρέμα:
2 μπανάνες
6 κουτ. σούπας φυτική μαργαρίνη
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 μπανάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Μαργαρίνη λιωμένη για το βουτύρωμα των φύλλων

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας λιώνουμε τις δύο μπανάνες στο μούλτι με το κακάο, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα να παγώσει για 1/2 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα διπλώνουμε στο μάκρος και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε στη μέση.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κομματάκια μπανάνας.

Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε φύλλο που έχουμε βουτυρώσει.

Διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τα τυλίγουμε σε φλογέρες.

Ψήνουμε τις φλογέρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε τις φλογέρες πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη.