Φτιάξτε τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μακαρόν με πραλίνα

Φτιάξτε τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μακαρόν με πραλίνα

Ένας μήνας ακριβώς απομένει για τα Χριστούγεννα και οι ετοιμασίες για την «πιο όμορφη περίοδο του χρόνου» έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στολίζουμε το δέντρο, γεμίζουμε γιορτινά λαμπιόνια, χρώματα, ξωτικά και Αη Βασίληδες μονοπωλούν τη ματιά σε κάθε σπίτι.

Εκτός, όμως από τα χρώματα, γεμίζουμε και… αρώματα, καθώς τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν στο πλάνο.

Πέρα από τα παραδοσιακά μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, εμείς «ψαρέψαμε» μία φανταστική και πρωτότυπη συνταγή για μακαρόν με πραλίνα.

Μία χριστουγεννιάτικη συνταγή που σίγουρα θα δώσει μεγάλη χαρά αλλά και απόλαυση στους ανθρώπους που αγαπάτε.

Τι θα χρειαστείτε

  • 2 ‏ασπράδια μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 του φλ. ‏αλεύρι για κέικ κοσκινισμένο
  • 1 ½ φλ. ‏άγλυκη καρύδα τριμμένη ή σε νιφάδες
  • 1/2 φλ. πραλίνα φουντουκιού της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα λιωμένη
  • 100 γρ. ‏φουντούκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.

Τοποθετείστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως. Ψιλοκόψτε τα με ένα μεγάλο μαχαίρι κι αφήστε τα στην άκρη.

Τοποθετείστε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες (για 1 λεπτό). Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε την καρύδα κι ανακατέψτε ώστε να πάει παντού.

Παίρνετε μια φόρμα σιλικόνης για μάφινς και γεμίζετε κάθε θήκη με 1 κ.σ. του μείγματος. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας κάνετε στο καθένα μια τρύπα στη μέση για να μπει η γέμιση.

Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν/καφετίσουν.

Μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρετε. Γεμίζετε κάθε λακκούβα με πραλίνα. 8. Λιώνετε την κουβερτούρα και βυθίζετε την βάση κάθε μακαρόν σε αυτή.

Τοποθετείτε σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Πασπαλίζετε με λιωμένη σοκολάτα και τέλος με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

Πηγή: Foodmaniacs

Διαβάστε επίσης:

Το πιο απίθανο πολύχρωμο smoothie μας βάζει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα

Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι: Ένα τέλειο γλυκάκι ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική, υγιεινή πραλίνα για το κολατσιό των παιδιών σας!