«Έσβησε» 8χρονη από covid – Ανησυχία για τις αλυσίδες μετάδοσης σε σχολεία, γάμους, δομές

«Έσβησε» 8χρονο κοριτσάκι από κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Έσβησε από κορωνοϊό μία 8χρονη στα κατεχόμενα, όπως μετέδωσαν τ/κ μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Υeniduzen, η Meryem Ceren Kırma διακομίστηκε την Τρίτη στο νοσοκομείο αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, είναι το νεότερο άτομο που έχασε τη ζωή του λόγω του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Χθες στα κατεχόμενα καταγράφηκαν 133 νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Απεβίωσαν δύο ακόμα άνθρωποι λόγω κορωνοϊού στα κατεχόμενα και εντοπίστηκαν 133 νέα περιστατικά μέσα από 13157 τεστ που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα κατεχόμενα αυξήθηκε σε 23818 και οι νεκροί σε 93.

Ανησυχία για τις αλυσίδες μετάδοσης

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες μέρες για τους αριθμούς νέων μολύνσεων κορωνοϊού, καθώς και για τις αλυσίδες που δημιουργήθηκαν σε διάφορους εργασιακούς χώρους, σε σχολεία καθώς και σε κλειστές δομές, όπως οι Κεντρικές Φυλακές που αριθμούν δεκάδες κρούσματα.

Αλυσίδες μετάδοσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας ιχνηλάτησης Βαλεντίνο Σιλβέστρο υπάρχουν αρκετές, ωστόσο είναι κάτι που προσπαθεί να ανακόψει η ιχνηλάτηση με συντονισμένες κινήσεις και συνεντεύξεις στους νοσούντες.

«Προέκυψαν κρούσματα και από γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ φαίνεται ακόμη ότι κάποιοι όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση κυκλοφορούν με συμπτώματα, με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό» τονίζει ο κ.Σιλβέστρος.

Στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο με συμπτώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times,  τις τελευταίες μέρες προέκυψαν και καταγγελίες για γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σχολεία παρά το γεγονός ότι εμφανίζουν συμπτώματα χορηγώντας τους αντιπυρετικά, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για μετάδοση λοιμώξεων σε άλλους μαθητές.

«Παρακολουθούμε όλες τις αλυσίδες και ενημερώνουμε τόσο την συμβουλευτική επιτροπή όσο και τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση, η οποία μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη» είπε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 200 πολίτες νόσησαν για δεύτερη φορά με covid στην Κύπρο, γεγονός που ανησυχεί επίσης τους ειδικούς.

Πηγές:Omegalive.com.cyCyprus Times

Διαβάστε επίσης:

«Μία ωτίτιδα που έγινε καρκίνος. 8 μέρες άντεξε το κοριτσάκι μου»

Σε έξαρση η βρογχίτιδα στα παιδιά – Πότε να μας ανησυχήσει ο βήχας

Φτιάξτε στο σπίτι με δύο υλικά τις πιο τέλειες δαχτυλομπογιές!