#Μένουμεσπίτι: Μία μαμά – γυμνάστρια μάς δείχνει πώς θα αθληθούμε και θα διασκεδάσουμε με τα παιδιά (videο)

Η καραντίνα άλλαξε για τα καλά την καθημερινότητά μας. Δεν βγαίνουμε όπως πρίν, δουλεύουμε (όσοι μπορούμε) από το σπίτι, οι πολύωρες βόλτες και οι μεγάλοι περίπατοι έχουν απαγορευτεί, ενώ είναι απαγορευτικό να πάμε και στις κούνιες και τα πάρκα με τα παιδιά μας.

Διαβάστε ακόμη: 5 κανάλια στο YouTube για να εκτονώσουν τα παιδιά την ενέργειά τους στο σπίτι

Τα αρνητικά, λοιπόν, είναι πολλά και δεν επηρεάζουν μόνο τον καθένα μας προσωπικά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, την οικονομία και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να μας πάρει από κάτω και όσο αντέχουμε θα το παλεύουμε, για εμάς και -κυρίως- για τα παιδιά μας.

Είναι γνωστό πως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσουμε το άγχος είναι η γυμναστική. Και αφού δεν μπορούμε να αθληθούμε έξω, θα το κάνουμε στο σπίτι συντροφιά με τα παιδάκια μας!

Φυσικά, δεν μπορούμε να τα πιέσουμε να κάνουν “σκληρές” ασκήσεις, αλλά σίγουρα μπορούμε με διασκεδαστικό τρόπο να εντάξουμε στην καθημερινότητά τους τη γυμναστική και μαζί τους να αθληθούμε και εμείς!

Γυμναστική με τα παιδιά στο σπίτι

Η μαμά – γυμνάστρια Gaby από τη Θεσσαλονίκη, μας δείχνει πώς να ασκηθούμε με τα παιδιά μας στο σπίτι, διασκεδάζοντας παράλληλα.

Θα παρατηρήσετε ότι οι ασκήσεις που δείχνει δεν είναι πολύ δύσκολες, ενώ χρησιμοποιεί για όργανα γυνμαστικής τα παιχνίδια της κορούλας της, Ιζαμπέλας.

Στο πρώτο video παρουσιάζονται ορισμένα σετ ασκήσεων για γονείς και παιδιά και στο δεύτερο μια διασκεδαστική χορογραφία.

Διαβάστε ακόμη: 3 τέλεια κανάλια στο YouTube για να κάνουν γυμναστική τα παιδιά στο σπίτι

Φυσικά, φροντίζουμε κάθε φορά την ασφάλειά μας και δεν φτάνουμε τον εαυτό μας στα άκρα. Στόχος είναι να περάσουμε καλά με τα παιδιά μας και όχι να τραυματιστούμε.

Η χορογραφία