Επιστροφή μαθητών: Τα σημεία δειγματοληψίας για δωρέαν rapid τεστ το Σαββατοκύριακο (πίνακες)

Επιστροφή μαθητών: Αύξηση σημείων δειγματοληψίας rapid τεστ το Σαββατοκύριακο

Περισσότερα σημεία για δωρεάν δειγματοληψία, rapid test, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για το Σαββατοκύριακο λόγω της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, τη Δευτέρα (10/01).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, αυτό αποφασίστηκε σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο όλοι οι μαθητές και το προσωπικό των σχολείων αλλά και για να μην παρατηρηθεί μεγάλος συγχρωτισμός ατόμων στα σημεία.

Όλοι ανεξαιρέτως μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό κατά στην επιστροφή τους θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εξέταση rapid test διάρκειας 48 ωρών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού.

Πάντως σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως η περίοδος 48 ωρών αφορά στην ώρα προσέλευσης, και ως εκ τούτου η εξέταση θα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο εντός του Σαββατοκύριακου.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η οργάνωση των καθηγητών , ΟΕΛΜΕΚ, ζητούσε αύξηση των σημείων δειγματοληψίας διενέργειας rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

«Πληροφοριακά σας αναφέρουμε ότι το πλήθος των μαθητών / τριών, εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού των σχολικών μονάδων (όλων των βαθμίδων) που θα προσέλθουν για έλεγχο rapid test, ανέρχεται περίπου στις 100.000», αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ στη σχετική ανακοίνωση.

Για το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022, οι μονάδες δειγματοληψίας rapid tests που λειτουργούν μέσω του προγράμματος ελέγχου του Υπουργείου Υγείας μόνο για τις πιο πάνω ομάδες πολιτών, θα βρίσκονται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Δείτε αναλυτικά

Διαβάστε επίσης: 

Είναι τελικά αξιόπιστα τα PCR τεστ στην Κύπρο;

9χρονος εμφάνισε μία σπάνια παρενέργεια του κορωνοϊού – Τι ανέφεραν οι γιατροί (εικόνα)

Μίνι τυροψωμάκια: Ό,τι καλύτερο για το απογευματινό σνακ των παιδιών