Προς νέες χαλαρώσεις μέτρων – Τι θα γίνει με Safe Pass, μάσκες και test to stay στα σχολεία

Προς νέες χαλαρώσεις μέτρων - Τι θα γίνει με Safe Pass, μάσκες και test to stay στα σχολεία

Νέες χαλαρώσεις αναμένεται να κλειδώσουν στη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, με την εισήγηση για κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο προς έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απογευματινή σύσκεψη Υπουργού Υγείας και των μελών της ΣΕΕ θα τεθεί, επίσης, το θέμα της μείωσης των rapid test που διενεργούνται καθημερινά, καθώς και η κατάργηση του safepass σε συγκεκριμένους χώρους.

Σε σχέση με την εφαρμογή του μέτρου test to stay προκρίνεται το σενάριο για διενέργεια rapid test μία φορά την εβδομάδα, αντί δύο που ισχύει αυτή τη στιγμή, ενώ στο μέτρο αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα παιδιά κάτω των τριών ετών, που φοιτούν σε παιδοκομικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μέτρο test to stay αναμένεται να επεκταθεί και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, δηλαδή με το ίδιο τεστ οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν στις απογευματινές δραστηριότητες τους.

Επιπλέον, γίνονται σκέψεις, οι οποίες φαίνεται κερδίζουν έδαφος, για αποδέσμευση των θετικών ατόμων στον ιό από την καραντίνα στις 7 μέρες, αλλά χωρίς τη διενέργεια rapid test.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η κατάργηση της τηλεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 25%.

Στο μεταξύ, στο τραπέζι δεν αποκλείεται να τεθεί και η κατάργηση του safepass στα εμπορικά κέντρα και στα μεγάλα καταστήματα, ωστόσο, πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το σενάριο αυτό είναι αρκετά απομακρυσμένο.

Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε ότι ενδεχομένως να αποφασιστεί αύξηση στο μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους, βαπτίσεις και εκκλησίες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Τι δεν είδαν οι γιατροί και επέφερε τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου

«Το Σκουλήκι μου κι Εγώ»: Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους

Πότε καταβάλλονται τα πασχαλινά επιδόματα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε