Είναι ασφαλές για ένα παιδί να νηστέψει; Τι απαντά ο ειδικός

Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, οι οποίοι θέλουν να νηστέψουν αυτές τις ημέρες, είναι εάν μπορεί ένα μικρό παιδί να τους ακολουθήσει στη νηστεία.

Το Infokids μίλησε με τον Δρα Δημήτρη Μπιτσάνη BSc, MMedSc, MSC, PhD, RNutr, Βιοχημικό Διατροφολόγο με κατεύθυνση στην κλινική διατροφή και διαιτολογία και μας λύνει όλες τις απορίες για το εάν ένα παιδάκι μπορεί και πρέπει να νηστεύει καθώς και τα οφέλη μιας νηστείας στον οργανισμό ενός παιδιού.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται εάν είναι ασφαλές για τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τη νηστεία, και συγχρόνως να εξακολουθούν να προσλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τα παιδιά μεγαλώνουν με εντόνους ρυθμούς ανάπτυξης, και για να ακολουθούσουν τη νηστεία των γονέων τους θα πρέπει οι παρακάτω προϋποθέσεις να πληρούνται:

  • Το παιδί να είναι υγιές
  • Να προσλαμβάνει καθημερινά ενέργεια και ποικιλία θρεπτικών συστατικών σε επαρκείς ποσότητες
  •  Η νηστεία να μην επιφέρει απώλεια βάρους (εξαιρούνται τα παχύσαρκα παιδία)
  • Να μη νηστεύουν για μεγάλο χρόνο διάστημα
  • Να μην είναι προσχολικής ηλικίας

Επομένως η διατροφή τους κατά την νηστεία πρέπει να είναι πολύ καλά δομημένη. Προσοχή, βέβαια, χρειάζονται περιστατικά με διαγνωσμένες ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά ή παιδιά με αναιμία ή άλλα προβλήματα υγείας, όπου η συμβουλή του παιδίατρου και του διαιτολόγου κρίνεται απαραίτητη.

Ποια είναι μία καλά σχεδιασμένη διατροφή κατά την περίοδο της νηστείας, η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών;

*Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Αυτό το τρόφιμο ανακαλείται από την αγορά – ΜΗΝ το καταναλώσετε (εικόνα)

Ραγίζει καρδιές Κύπρια που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο: «Είδα λιπόθυμα άτομα, φώναζαν ότι θα πεθάνουν…»

Την πάντρεψαν στα 12, της έκοψαν τα αυτιά και τη μύτη, σήμερα είναι σύμβολο και μιλά στην Αντζελίνα Τζολί (vid)