Διαχωρίστηκαν με επιτυχία οι διδυμούλες που είχαν γεννηθεί πριν 6 μήνες ενωμένες στο στήθος

Διαχωρίστηκαν με επιτυχία οι διδυμούλες που είχαν γεννηθεί πριν 6 μήνες ενωμένες στο στήθος

Χαρά και ανακούφιση ένιωσαν επιτέλους οι Hannah και Dan Bateson, δύο γονείς από το County Antrim της Β. Ιρλανδίας, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο έφεραν στον κόσμο τις σιαμαίες διδυμούλες τους. Τα κοριτσάκι, τα οποία γεννήθηκαν ενωμένα από το στήθος έως την πυελική χώρα, κατάφεραν πριν από λίγες ημέρες να υποβληθούν στο εξαιρετικά σοβαρό χειρουργείο και να διαχωριστούν με ασφάλεια.

Όπως οι γονείς λένε, η επέμβαση έπρεπε να έχει λάβει χώρα νωρίτερα, αφού οι γιατροί γνώριζαν την κατάσταση ήδη από το υπερηχογράφημα των 12 εβδομάδων. Ωστόσο, οι περιορισμοί του κορωνοϊού έβαλαν φρένο στην επέμβαση. Για την ακρίβεια, η Hannah και τα μωρά της κόλλησαν κορωνοϊό λίγο αφού έφυγαν από το νοσοκομείο, μετά μεσολάβησε το καλοκαίρι, οπότε το χειρουργείο που θα έπρεπε να έχει γίνει τον Μάιο πήρε αναβολή.

Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Μάιο το ζευγάρι

Το ζευγάρι, μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση, αποκάλυψε πως είναι μαζί 14 χρόνια και πως είχε δυσκολευτεί πολύ να συλλάβει.

Όταν ανακάλυψαν, όμως, ότι τα μωρά τους βρίσκονται σε αυτή τη κατάσταση, απευθύνθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου μια ομάδα ειδικών ανέλαβε να τα φέρει στον κόσμο. Από εκεί, τα μωρά μεταφέρθηκαν στο  Great Ormond Street Hospital, όπου και πραγματοποιήθηκε το χειρουργείο διαχωρισμού.

“Η επέμβαση κράτησε πολλές ώρες, όμως όλα πήγαν πολύ καλά. Τα κορίτσια περιμένει μακρά ανάρρωση, θα υπάρξουν δυσκολίες, όμως ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά!”, καταλήγει η μαμά τους.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του ζευγαριού στο Facebook

Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες που σοκάρουν: Έδειραν μαθήτρια έξω από σχολείο και οι συμμαθητές τραβούσαν βίντεο!

Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας για την Επανάσταση που ξεκινά στο Ιράν

Μια υπέροχη γιορτινή οικογενειακή δράση μας περιμένει στο Πάρκο Αθηένου την Κυριακή 25/9