Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίζονται έπειτα από πολύωρη επέμβαση και προσπαθούν να αγγίξουν η μία την άλλη!

Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίζονται έπειτα από πολύωρη επέμβαση και προσπαθούν να αγγίξουν η μία την άλλη!

Η συγκλονιστική ιστορία της Addison και της Lilianna Altobelli ξεκίνησε από την κοιλιά της μαμάς τους, όταν τα δύο κοριτσάκια βρέθηκαν, κατά την 20η εβδομάδα κύησης, ενωμένα στην κοιλιά. Ο υπέρηχος έδειξε, ότι οι δυο τους μοιράζονταν ένα διάφραγμα και ένα συκώτι, αλλά είχαν ξεχωριστές καρδιές.

Τα καλά νέα ήταν, ότι το συκώτι τους ήταν αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορέσει να μοιραστεί στα δύο. Έτσι, πριν ακόμα γεννηθούν αποφασίστηκε, ότι θα γινόταν ο διαχωρισμός τους, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας.

Δέκα μήνες προετοιμασίας για το μεγάλο χειρουργείο

Όπως ήταν αναμενόμενο, γεννήθηκαν με καισαρική. Και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η προετοιμασία του χειρουργείου τους. Πέρασαν το πρώτο διάστημα της ζωής τους στη ΜΕΘ, ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί έκαναν προσομοιώσεις της επέμβασης, ελέγχοντας τα πάντα, ώστε να μην πάει τίποτα στραβά.

Σε ανάρτησή της, το διάστημα εκείνο, η μαμά τους έγραφε: «Όλο τον καιρό που περνάω με τον πατέρα σας στο μέρος όπου γεννηθήκατε, βιώνουμε κάτι μοναδικό: το να είμαστε γονείς δύο μικρών θαυμάτων. Είναι απερίγραπτο το γεγονός ότι σύντομα θα είστε δύο ξεχωριστά κορίτσια.

Στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η ομάδα γιατρών προετοιμάζεται για αυτή την επικίνδυνη επέμβαση, το ξέρω ότι είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να γίνω η μητέρα σας. Είστε πραγματικά αξιοθαύμαστες και οι δύο, έχετε αλλάξει τη ζωή μου».

Η μεγάλη μέρα που γέννησε την ελπίδα!

Το μεγάλο χειρουργείο έγινε τελικά στις 13 Οκτωβρίου 2021, στο Children’s Hospital of Philadelphia. Έπειτα από δέκα ολόκληρες ώρες, με μια τεράστια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στο πλευρό τους, τα κορίτσια μπόρεσαν να διαχωριστούν. Οι χειρουργοί ανέπλασαν το στήθος και το κοιλιακό τοίχωμα της κάθε μίας. Και παρόλο που συνεχίζουν να σιτίζονται με σωλήνες και να χρειάζονται υποστήριξη από αναπνευστήρες, τα κορίτσια είναι πλέον καλά και είναι στο σπίτι τους!

Το πιο συγκινητικό, όπως λέει η μαμά τους, είναι, ότι η ανάγκη τους να παραμείνουν κοντά η μία στην άλλη παραμένει και στους 14 μήνες ζωής τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αγκαλιάσουν η μία την άλλη!

Το βίντεο της ιστορίας τους κόβει την ανάσα:

Σύμφωνα με το Children’s Hospital of Philadelphia συμβαίνει μόνο 1 στις 50.000 γέννες να έρθουν στον κόσμο σιαμαία δίδυμα και είναι ελάχιστα τα νοσοκομεία ανά τον κόσμο που αναλαμβάνουν τόσο πολύπλοκες και υψηλού ρίσκου επεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

4 ζεστά και δυναμωτικά smoothies για τις παγωμένες μέρες!

Πώς περπατάμε στο χιόνι και στον πάγο, αποφεύγοντας το γλίστρημα και την πτώση

Προσοχή! Μην δώσετε αυτά τα παιχνίδια στα παιδιά σας – Κίνδυνος πνιγμού