Χωρίστηκαν σιαμαία διδυμάκια ενωμένα στον θώρακα και το στομάχι – Μία γλυκιά ιστορία

Χωρίστηκαν σιαμαία διδυμάκια ενωμένα στον θώρακα και το στομάχι - Μία γλυκιά ιστορία

Χαμόγελα στα χείλη των γονιών τους έφερε η επέμβαση διαχωρισμού δύο σιαμαίων διδύμων κοριτσιών, που ήταν ενωμένα στο θώρακα και το στομάχι.

Οι γιατροί στο Παιδιατρικό Κέντρο Cook του Τέξας ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι 16 εβδομάδων JamieLyn και AmieLynn πλέον κοιμούνται σε διαφορετικές κούνιες μετά την επέμβαση διαχωρισμού, την πρώτη αυτού του είδους στην 150χρονη ιστορία του νοσοκομείου.

Οι γονείς τους πληροφορήθηκαν κατά τη διάρκεια υπερηχογραφήματος, ότι περιμένουν σιαμαία δίδυμα. «Στο δρόμο για το σπίτι ήμασταν αμίλητοι και κάπως λυπημένοι. Σκεφτόμασταν “γιατί σε μας; Είναι πολύ όλο αυτό”, ανέφερε η μητέρα.

Η νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο τα κοριτσάκια της τον Οκτώβριο. Ήταν 34 εβδομάδων εκείνη την περίοδο και γέννησε με καισαρική.

Τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν στην νεογνολογική εντατική του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Cook, όπου παρέμειναν μέχρι την επέμβαση διαχωρισμού.

Μόνο ένας μικρός αριθμός σιαμαίων διδύμων επιβιώνουν μετά την γέννηση, σύμφωνα με τον διευθυντή της παιδιατρικής χειρουργικής του Cook και επικεφαλής της επέμβασης διαχωρισμού των διδύμων.

Ένα δύσκολο ταξίδι

«Τα σιαμαία που επιβιώνουν μετά τη γέννα, τουλάχιστον για τις πρώτες λίγες μέρες, είναι περίπου πέντε με οκτώ από αυτά σε όλον τον πλανήτη. Έτσι, είναι πολύ σπάνια περίπτωση».

Σιαμαία δίδυμα συμβαίνουν κάθε 50.000-60.000 γεννήσεις και περίπου το 70% των σιαμαίων είναι κορίτσια, όπως αναφέρει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια, το οποίο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 25 επεμβάσεις διαχωρισμού.

«Ήταν πολύ τρομακτικό και συναισθηματικό, αλλά το περάσαμε. Ένα δύσκολο ταξίδι, γιατί δεν ξέραμε τι θα συμβεί», ανέφεραν οι γονείς.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και διήρκεσε 11 ώρες. Η ιατρική ομάδα χωρίστηκε σε δύο ομάδες, έτσι ώστε να φροντίσουν τα δύο κοριτσάκια, με την ομάδα της AmieLynn να φορούν πράσινα σκουφάκια και της JamieLynn, μωβ.

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα έπνιξε τα δύο παιδιά της και τραυμάτισε το τρίτο – Τι υποψιάζονται οι Αρχές

Τι γύρευαν οι μαθητές του Λυκείου Αγ. Χαραλάμπους Έμπας σε ένα από τα κορυφαία κινέζικα εστιατόρια

Θυμάστε την «Οctomom» που γέννησε οκτάδυμα; Σήμερα έκλεισαν τα 14 χρόνια τους (εικόνα+vid)