Σιαμαίες δίδυμες που χωρίστηκαν με επιτυχία μιλούν για τη ζωή τους 67 χρόνια μετά

Σιαμαίες δίδυμες που χωρίστηκαν με επιτυχία μιλούν για τη ζωή τους 67 χρόνια μετά

Ήταν το 1955, όταν σιαμαία δίδυμα έγραψαν ιστορία στα ιατρικά χρονικά, όταν υποβλήθηκαν σε επέμβαση διαχωρισμού και επιβίωσαν αμφότερες. Σήμερα, η Λίλιαν και η Λίντα Μάθιους μοιράζονται την ιστορία τους και συγκινούν.

Η Λίλιαν και η Λίντα, 67 ετών σήμερα, γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό στο σπίτι τους σε μία αγροτική περιοχή του Μισισσιπή. Η οικογένεια είχε ήδη έξι παιδιά και περίμενε έναν ακόμη τοκετό… ρουτίνας.

Μέχρι που η μητέρα τους άρχισε τις ωθήσεις και ο γιατρός συνειδητοποίησε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Γεννήθηκαν δύο κοριτσάκια, τα οποία ήταν ενωμένα από το στέρνο μέχρι τον αφαλό, ενώ μοιράζονταν ένα συκώτι.

Όταν συμπλήρωσαν πέντε εβδομάδες ζωής, η σιαμαίες δίδυμες Λίλιαν και Λίντα υποβλήθηκαν στην επέμβαση διαχωρισμού. Οι πιθανότητες να επιβιώσουν ήταν σχεδόν μηδενικές, όπως δήλωσε η Λίντα στο NBC.

Σιαμαίες δίδυμες που χωρίστηκαν με επιτυχία μιλούν για τη ζωή τους 67 χρόνια μετά

Καθώς παραχωρούσαν την συνέντευξη στο δίκτυο, οι δύο γυναίκες, που έγιναν δασκάλες, κρατούσαν η μία το χέρι της άλλης, ενώ η καθεμία ολοκλήρωνε την πρόταση της αδελφής της.

Οι δύο αδελφές έχουν συνολικά επτά παιδιά και 16 εγγόνια. Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια η Λίλιαν βίωσε μία συντριπτική απώλεια.

«Ήταν έγκυος. Και θυμάμαι, ότι άρχισα να νιώθω πόνο και κάπως περίεργα. Μέσα σε 10 λεπτά, με πήρε ο άντρας της τηλέφωνο και μου είπε, ότι η Λίλιαν απέβαλε», ανέφερε η Λίντα.

«Ήταν ίσως μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μας», σημείωσε.

Μπορεί να διαχωρίστηκαν τα σώματά τους, ωστόσο, οι δύο αδελφές δεν έπαψαν ποτέ να είναι ενωμένες.

Πηγή: Today

Διαβάστε επίσης:

«Θα μου λείψουν τα ζεστούλικα χεράκια σου»: Το συγκλονιστικό «αντίο» φίλης της Αναστασίας (video)

Θεσπίζει υποτροφία στο όνομα του αδικοχαμένου Κυπριανού η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Χάλκινα μετάλλια για δύο μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής