“Δεν ξέρω το όνομά του. Δεν μπορεί να μιλήσει. Μα είναι φίλος μου” -Η κουβέντα ενός 5χρονου που γεννά ελπίδα

“Δεν ξέρω το όνομά του. Δεν μπορεί να μιλήσει. Μα είναι φίλος μου” -Η κουβέντα ενός 5χρονου που γεννά ελπίδα

Η μαμά Chrystal Venator μεγαλώνει ένα παιδί με μη λεκτικό αυτισμό και, όπως κάθε γονιός με ένα διαφορετικό παιδί ξέρει καλά, η μεγάλη της αγωνία, όταν αυτό πηγαίνει στο σχολείο είναι το αν θα καταφέρει να αποκτήσει φίλους. Μια συζήτηση που έτυχε να ακούσει, ένα μεσημέρι που πήγε να παραλάβει το παιδί της από εκεί, της έδωσε ελπίδα και χαρά…

“Μια από τις ωραιότερες συζητήσεις που άκουσα σήμερα, ήταν ανάμεσα σε μια μητέρα και το παιδί της (συμμαθητής του δικού μου παιδιού), την ώρα που το έπαιρνε από τη Νηπιαγωγείο:

Μαμά: “Χαίρομαι που πέρασες ωραία σήμερα!”

Παιδί: “Έκανα έναν νέο φίλο!”

Μαμά: “Πώς λένε τον νέο φίλο σου;”

Παιδί: “Δεν ξέρω το όνομά του. Δεν μπορεί να μιλήσει. Αλλά είναι φίλος μου.”

Έπρεπε να ακούσω τη συζήτηση αυτή εκείνη την ημέρα. Συχνά λαμβάνουμε σήματα τις στιγμές που τα έχουμε περισσότερο ανάγκη.

Είναι ένα μικρό Νηπιαγωγείο, το σχολείο μας. Ήξερα αμέσως, ότι το παιδί αυτό μιλούσε για το δικό μου παιδί. Τον Στάλεν που μεγαλώνει με μη λεκτικό αυτισμό.

Αυτή η κουβέντα φύτεψε έναν σπόρο ελπίδας μέσα μου. Την ελπίδα, ότι ο γιος μου θα κάνει αρκετούς φίλους που θα τον αποδέχονται, θα τον αγαπούν, θα δείχνουν κατανόηση.

Είδα τόσες προοπτικές, τόσες πιθανότητες στα λόγια αυτά. Ειλικρινή λόγια που ξεστομίστηκαν αυθόρμητα και ελεύθερα από προκαταλήψεις και ικανότητες.

Συνεχίζω να εύχομαι για έναν κόσμο, όπου οι φιλίες θα σφυρηλατούνται, όταν ο άλλος ξέρει τα πάντα για εσένα, κι όμως συνεχίζει να σε αγαπά. Τόσο απλά όσο εκφράστηκε από τα λόγια αυτού του 5χρονου.

“Δεν ξέρω το όνομά του. Δεν μπορεί να μιλήσει. Μα είναι φίλος μου.”

πηγή: Love What Matters

Διαβάστε ακόμα:

Ο τραγικός λόγος που ένα 4 μηνών μωρό πέθανε 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

Σε σοβαρή κατάσταση 7χρονος που παρασύρθηκε από όχημα

Ατύχημα 11χρονου στο Λιοπέτρι: Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ στις κατηγορίες των γονιών του παιδιού