«Γάμος δεν είναι η δέσμευση και η πίστη, αλλά αυτή η συμβουλή που κανείς δεν θα σου δώσει…»

"Γάμος δεν είναι η δέσμευση και η πίστη, αλλά αυτή η συμβουλή που κανείς δεν θα σου δώσει..."

«Αυτό που δεν σου λένε, όταν στέκεσαι στο ιερό ένα υπέροχο απόγευμα, με το εντυπωσιακό νυφικό σου είναι, ότι ο γάμος, μπορεί στα χαρτιά να έχει να κάνει με τη δέσμευση και την πίστη — αλλά στην πράξη, γάμος είναι η θυσία και το ξεκίνημα από την αρχή.

Ακόμα κι όταν είσαι κουρασμένος. Ακόμα κι όταν είσαι θυμωμένος. Ακόμα κι όταν δεν το νιώθεις. Ειδικά τότε.

Ξυπνάς στις 3 τα ξημερώματα με έναν σύζυγο που ροχαλίζει και του χτυπάς την πλάτη για να γυρίσει στο πλάι -μια διακοπή που δεν θυμάται το πρωί, αλλά σίγουρα εσύ τη θυμάσαι.

Ξεκίνα από την αρχή.

Ρίχνεις μια ματιά στον μετρητή βενζίνης στο αυτοκίνητό σου και συνειδητοποιείς ότι κάποια στιγμή τις τελευταίες 24 ώρες, παρά τις βαριές κουβέντες που ανταλλάξατε για το τίποτα στο ίδιο χρονικό διάστημα, σου γέμισε το ντεπόζιτο, χωρίς να του το ζητήσεις…

Ξεκίνα από την αρχή.

Ξεδιπλώνεις τις κάλτσες και τα μπλουζάκια προς τα έξω καθώς τα ψαρεύεις κάτω από το κρεβάτι και τα πετάς στην ψηλότερο κορυφή του βουνού των ρούχων που δεν φαίνεται να έχει κατακτηθεί ποτέ.

Ξεκίνα από την αρχή.

Τον ακούς να διαβάζει μια ιστορία στο άλλο δωμάτιο την ώρα του ύπνου, βγάζοντας μια ανόητη φωνή τέρατος που ξεκαρδίζει τις κόρες σου στα γέλια, το είδος του γέλιου που φτάνει μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου που εσύ δεν του χαρίζεις αρκετά αυτές τις μέρες.

Ξεκίνα από την αρχή.

Μαζεύεις ένα ακόμα ζευγάρι παπούτσια νούμερο 43 που πάντα λερώνουν το πάτωμα που μόλις καθάρισες, αυτά που έχουν γίνει χάλια από τη βρωμιά και το βαρύ φορτίο ευθύνης που επωμίζεται για την δική σου οικογένεια χωρίς ποτέ να παραπονιέται.

Ξεκίνα από την αρχή.

Και μαθαίνεις, κάπου στα χαρακώματα της έγγαμης ζωής, ότι αυτός ο σύντροφος που υποσχέθηκε να αγαπάς για πάντα δεν είναι τέλειος. Συνειδητοποιείς, επίσης, πόσο ελαττωματική και επιπόλαια και απόλυτα εγωίστρια είσαι κι εσύ.

Ξεκινάς λοιπόν από την αρχή. Ξανά και ξανά. Μέρα με τη μέρα. Για το παρόν και για πάντα, μέχρι ο θάνατος να σας χωρίσει.

Είναι αλήθεια αυτό που λένε: ο γάμος μπορεί να απαιτεί σκληρή δουλειά – αλλά μπορεί να είναι ταπεινός και ιερός και όμορφος.

Στα κενά ανάμεσα στις τέλειες στιγμές και τις αναμνήσεις που σχηματίζουν μια ζωή, στέκονται δύο ατελείς άνθρωποι που επιλέγουν, μερικές φορές ακόμη και χωρίς να το ξέρουν, να ξεκινήσουν από την αρχή.

Και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.»

Γράφει η Carolyn Moore στο @words_with_carolyn

Διαβάστε ακόμα:

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Δείτε την 7χρονη κόρη της να κάνει μαθήματα πασαρέλας (βίντεο)

«Μαμά, τι σημαίνει βιασμός;»: Η ψυχολόγος εξηγεί πώς απαντάμε στο παιδί

Σφαγή στο λύκειο Πάρκλαντ: Ανέκφραστος άκουσε την καταδίκη του ο νεαρός δολοφόνος