Ο απίστευτος λόγος που αυτή η νηπιαγωγός δεν παραλαμβάνει ποτέ από γονείς παιδάκια που κοιμούνται!

Ο απίστευτος λόγος που αυτή η νηπιαγωγός δεν παραλαμβάνει ποτέ από γονείς παιδάκια που κοιμούνται!

Σε μία αποκάλυψη που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και αντιδράσεις προχώρησε μια ανώνυμη εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό, με την ανάρτησή της να έχει γίνει viral στο Reddit. Η κοπέλα μοιράστηκε με τους χρήστες τον πολύ συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο δεν θα δεχθεί ποτέ τους γονείς να αφήσουν ένα παιδί που κοιμάται στη φροντίδα της.

Η νηπιαγωγός εξήγησε, ότι ένας παλιός εργοδότης της είπε να μην δεχέται ποτέ παιδιά που κοιμούνται, κάτι που η κοπέλα υπέθεσε ότι της το είπε σε μια προσπάθεια να κρατάνε τα παιδιά το πρόγραμμα ύπνου τους.

Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πολύ χειρότερος…

Η κοπέλα αργότερα έμαθε, ότι οι κακοποιητικοί γονείς συχνά χτυπούν και στη συνέχεια ναρκώνουν τα παιδιά τους, προτού τα αφήσουν στον παιδικό σταθμό. Έπειτα, όταν το παιδί ξυπνά και φανούν τα τραύματά του, οι ίδιοι προσπαθούν να κατηγορήσουν τον παιδικό σταθμό για τους τραυματισμούς του παιδιού!

Η κοπέλα έγραψε τη συγκεκριμένη εμπειρία της, όταν κάποιος ρώτησε “Ποια ήταν η πιο ικανοποιητική στιγμή που έπιασες κάποιον να λέει ψέματα;” και έκτοτε δεκάδες κόσμου ξεσηκώθηκε.

Η πολιτική ήταν «να μην δεχόμαστε ποτέ μωρά ή παιδιά που κοιμούνται σε καθίσματα αυτοκινήτου», γράφει η κοπέλα.

«Επομένως, αν η μαμά ή ο μπαμπάς έφερναν ένα παιδί κοιμισμένο, το ξυπνούσα αμέσως και το έβγαζα από το κάθισμα του αυτοκινήτου του», εξήγησε η κοπέλα, η οποία είναι τώρα μπέιμπι σίτερ. «Αυτό έκανε πολλούς γονείς να δυσαρεστούνται μαζί μου, αλλά ήταν η πολιτική του σχολείου».

Μια απαίσια εμπειρία που η ίδια είχε απέδειξε ακριβώς γιατί εφαρμόζεται η πολιτική.

Η κοπέλα πρόσθεσε ότι μια φρικτή εμπειρία με τη γιαγιά ενός παιδιού απέδειξε ακριβώς γιατί ένα παιδί που κοιμάται θα μπορούσε να δώσει σήμα κινδύνου.

“Μια μέρα μια γιαγιά έφερε ένα κοιμισμένο μωρό που δεν ξυπνούσε καθόλου. Απλώς σήκωσε το κεφάλι του, κλαψούρισε και κοιμήθηκε πήγαινε ξανά. Αμέσως το αφεντικό μου κάλεσε το 100, ενώ η γιαγιά προσπαθούσε να δικαιολογηθεί: Είχε μια δύσκολη νύχτα, ήταν απλά κουρασμένος, κλπ…”

Η κοπέλα, όμως, είχε παρακολουθήσει αυτό το μωρό στο παρελθόν. «Δεν θα κοιμόταν αν πίστευε ότι θα έχανε την ευκαιρία για παιχνίδι! Είχαμε μουσική που έπαιζε και παιδιά που τραγουδούσαν και χόρευαν δυνατά», έγραψε η ίδια. Μέσα στο χάος της στιγμής, η γιαγιά γλίστρησε έξω από το σχολείο και κλήθηκαν οι γονείς του μωρού.

Στην πραγματικότητα η γιαγιά νάρκωνε τα εγγόνια της.

«Αποδείχτηκε τελικά ότι η γιαγιά είχε ιστορικό να δίνει φάρμακα στα παιδιά για να τα κοιμίζει όταν τα κρατάει. Αλλά αυτή τη φορά το έκανε σε ένα παιδί 6 μηνών και γι’ αυτό δεν ξυπνούσε. Νομίζω ότι έκαναν πλύση στομάχου στο μωρό και εκείνο έμεινε στο νοσοκομείο για λίγες μέρες. Ακολούθως, έγιναν και οι απαραίτητες νομικές ενέργειες».

Η ίδια καταλήγει, ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική της εμπειρία με κακοποιητικούς γονείς ή φροντιστές. Και γι’αυτό, όταν αποφάσισε να κάνει baby sitting διατήρησε τον κανόνα του να μην παραλαμβάνει ποτέ παιδιά που κοιμούνται.

Οι χρήστες του Reddit που διάβασαν την ανάρτησή της σοκαρίστηκαν με αυτήν, λέγοντας ότι δεν θα το σκέφτονταν ποτέ, ενώ ένας έγραψε ότι ήταν “Τρελό να ξέρω ότι αυτό είναι ένα συνηθισμένο πράγμα. Μου συνέβη ως παιδί.”

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τα μωρά βάζουν τα πάντα στο στόμα τους μέχρι τα 2 έτη;

Πάφος: Δεκατετράχρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς… φρένα!

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρόληψης και Ψυχικής Παιδείας RISE προσφέρει σε παιδιά χορηγίες για δωρεάν εκπαίδευση