Συγκλονίζει η αυτοθυσία 17χρονου: Πνίγηκε για να σώσει το 6χρονο αυτιστικό αδελφάκι του

Συγκλονίζει η αυτοθυσία 17χρονου: Πνίγηκε για να σώσει το 6χρονο αυτιστικό αδελφάκι του

Ηρωισμό, αδελφική αγάπη, αυταπάρνηση επέδειξε ένας 17χρονος, ο οποίος θέλησε να σώσει τη ζωή του 6χρονου, αυτιστικού αδελφού του.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Οκτωβρίου, όταν ο μικρούλης, φορώντας μόνο την πάνα του και ένα μπλουζάκι παρασύρθηκε περιπλανιόταν έξω από το σπίτι του, πηγαίνοντας προς ένα πλημμυρισμένο κανάλι από τον τυφώνα Ίαν.

Το παιδί είχε μη λεκτικό αυτισμό και η δύναμη των ανέμων γκρέμισαν το φράχτη γύρω από το σπίτι κι έτσι ο μικρός βγήκε από το σπίτι τους στη Φλόριντα, χωρίς επιτήρηση. Ο 17χρονος κατάλαβε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και βγαίνοντας από το μπάνιο δεν είδε πουθενά τον μικρό αδελφό του.

Έτρεξε να φωνάξει τη μητέρα του και ξεχύθηκε για να εντοπίσει τον αδελφό του. Η μητέρα όρμησε στο αυτοκίνητό της και οδήγησε προς το κανάλι που βρισκόταν κοντά στο σπίτι τους. Όταν έφτασε εκεί, υπήρχε μόνο ησυχία.

«Δεν είδα τίποτα, μόνη ησυχία», ανέφερε η μητέρα.

Κάλεσε την αστυνομία, που «χτένισε» την περιοχή. Ώρες αργότερα, ένας αστυνομικός της χτύπησε την πόρτα. Είχαν βρει τους δύο γιους της πνιγμένους στο κανάλι.

Ο 17χρονος πιθανότατα βούτηξε για να τον σώσει. Ήταν πολύ αγαπημένοι και οι καλύτεροι φίλοι, παρά τη διαφορά της ηλικίας τους και ο έφηβος ήξερε πώς να κρατά το αδελφάκι του ήρεμο και χαρούμενο.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τον σκελετό νεαρού κοριτσιού – Βρέθηκε στον κήπο παιδόφιλου

Χαμός στο Μακάρειο: Στάση εργασίας μετά τη διαθεσιμότητα 2 ιατρών για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

Συγκίνηση: Αυτό ήταν το τελευταίο έργο του μικρού Λάμπρου πριν φύγει από τη ζωή (εικόνα)