Αν σκέφτεστε τι να φτιάξετε πάλι για το σνακ των παιδιών σας, μην σας πιάνει άγχος. Απλά, ρίξτε μια ματιά στο ντουλάπι και το ψυγείο σας και σίγουρα θα έχετε τα υλικά για τη συνταγή που θα σας προτείνουμε.
Τα κρουασανάκια στη γλυκιά τους εκδοχή ξετρελαίνουν τα παιδια και γιατί όχι να μην την λατρέψουν και στην αλμυρή.
Είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων και τρώγονται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
Σας προτείνουμε λοιπόν σπιτικά κρουασανάκια γεμιστά με τυρί.
Τι θα χρειαστείτε
- 500 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1. κ.σ. ξίδι
- Γέμιση τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που δεν κολλά στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή γάλα/λάδι, αναλόγως. Αφήνουμε την ζύμη να “ξεκουραστεί” για 45 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 5 μέρη και ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη. Με τον κόφτη της πίτσας κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα.
Στο φαρδύ μέρος της ζύμης βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας (ανθότυρο με δυόσμο και θυμάρι, φέτα με ντομάτα ρίγανη, τσένταρ, ή κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας).
Τυλίγουμε ξεκινώντας από το φαρδύ μέρος και καταλήγοντας προς τη μύτη.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε έναν κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κρουασανάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Διαβάστε επίσης:
Φτιάξτε λαχταριστά cookies που τρώγονται… με το κουτάλι!
5 τέλεια τοστάκια για να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο
Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και τυριά: Θα το λατρέψουν και τα πιο «δύσκολα» παιδιά