Τι νιώθεις; Μια αφίσα για κάθε δωμάτιο που βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν τα συναισθήματά τους

Αυτή η αφίσα βοηθά τα παιδιά μας να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους (εικόνα)

Έχετε δει την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς»; Αν την έχετε δει, τότε θα μπορείτε να καταλάβετε πώς είναι να κατευθύνεται κανείς από τα συναισθήματά του, πόσο μάλλον ένα παιδί.

Ο εκπαιδευτικός/σχολικός ψυχολόγος, Ανδρέας Δημητρίου, με μία αφίσα συστήνει στους γονείς να τη χρησιμοποιούν, με σκοπό τα παιδιά τους να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, καθώς και τους τρόπους που υπάρχουν για να τα διαχειριστούν!

Οι φωνούλες αυτές έχουν φανεί εξαιρετικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας παιδιών για αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων στο σπίτι, στο σχολείο και σε άλλες κοινωνικές καταστάσεις!

Η αφίσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από γονείς και από εκπαιδευτικούς αφού πρώτα δουν την ταινιούλα με τα παιδιά!

Απλά αποθηκεύστε την εικόνα στον υπολογιστή σας και μετά εκτυπώστε!

Τα μυαλά που κουβαλάς (Inside Out)

Αν δεν έχετε δει την ταινία, τότε είναι μία καλή ευκαιρία. Η ιστορία ακολουθεί την 11χρονη Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από την Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο, και τα πέντε συναισθήματα της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία πρέπει να φροντίσουν να είναι χαρούμενη.

Όμως κάτι πάει στραβά όταν η Λύπη αγγίζει καταλάθος μια χαρούμενη μνήμη, μετατρέποντάς την σε λυπημένη, που θα οδηγήσει την ίδια και την Χαρά σε ένα ταξίδι στο μυαλό της Ράιλι.

Είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια, γεμάτη με δράση, περιπέτεια και φαντασία. Ο Θυμός, ένα θυμωμένο τέρας, διαβάζει μια εφημερίδα αφού φάει το φαγητό του. Μετά όμως θέλει να φάει κι επιδόρπιο και γι’ αυτό το λόγο όσο διαβάζει την εφημερίδα, διαβάζει »όχι επιδόρπιο» που εννοεί ότι αυτός που το έγραψε νόμιζε ότι ο Θυμός δεν έφαγε το φαγητό του, άρα δε θα φάει ούτε επιδόρπιο.

Για την ιστορία η ταινία κέρδισε το Όσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (μεγάλου μήκους) το 2015.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε επίσης:

Ο μικρός Νικόλας και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού: Η πιο διασκεδαστική φιλανθρωπική εκδήλωση στη Λάρνακα

Πρήξιμο στα μάτια του μωρού: Ο παιδίατρος εξηγεί πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Έχετε διδυμάκια; Η «διδυμομάνα» J.Lo αποκαλύπτει τα μυστικά της και δίνει συμβουλές ανατροφής