Αλμυρό στρούντελ με λαχανικά και τυριά: Μία συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αλμυρό στρούντελ με λαχανικά και τυριά: Μία συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Mας αρέσει να πειραματιζόμαστε στη κουζίνα και να φτιάχνουμε φαγητά που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γευτούν γεύσεις που δεν πολυσυμπαθούν σε έξυπνες παραλλαγές χωρίς κλάματα και φωνές.

Σήμερα φτιάχνουμε αλμυρό στρούντελ που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πίτα!

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 μελιτζάνα
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • βασιλικός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις σοτάρουμε. Σοτάρουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίσουμε. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε παρμεζάνα και τα μισά κουκουνάρια. Προσθέτουμε σε επίπεδα τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα υπόλοιπα κουκουνάρια τη γραβιέρα και το βασιλικό. Διπλώνουμε σε ρολό. Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Tο Μουσείο Βαν Γκογκ μετατρέπεται σε κομμωτήριο και «νυχάδικο» χλευάζοντας την ολλανδική κυβέρνηση

Απίστευτο: 34χρονη γέννησε πεντάδυμα με φυσιολογικό τοκετό!

Θρήνος και «γιατί» για τον μικρό Μιλτιάδη – Σοκάρει η αποκάλυψη για την παιδοκόμο