Θρήνος και «γιατί» για τον μικρό Μιλτιάδη – Σοκάρει η αποκάλυψη για την παιδοκόμο

Θρήνος και «γιατί» για τον μικρό Μιλτιάδη - Χωρίς άδεια η βρεφοκόμος που τον επέβλεπε

Θλίψη στο παγκύπριο έχει σκορπίσει ο θάνατος του 17 μηνών Μιλτιάδη Μιχαήλ, στη Λεμεσό, ο οποίος πνίγηκε ενώ έτρωγε ψωμί.

Όπως έγινε γνωστό από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, η γυναίκα που πρόσεχε το βρέφος και άλλα τρία παιδάκια, δεν είχε  άδεια κατ’ οίκον παιδοκόμου.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει: Σε σχέση με το υπό διερεύνηση περιστατικό αιφνίδιου θανάτου βρέφους που σημειώθηκε χθες στην Επαρχία Λεμεσού, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώνει ότι η αναφερόμενη ως επιβλέπουσα του παιδιού κατά τον χρόνο του τραγικού συμβάντος δεν είναι εγγεγραμμένη ως κατ’ οίκον παιδοκόμος, στη βάση του περί Παίδων Νόμου.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου βρίσκονται σε επαφή με την Αστυνομία Κύπρου, για να συμβάλουν στη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Οι γονείς προτρέπονται να εξετάζουν για κατοχή άδειας εγγραφής για άσκηση επαγγέλματος κατ’ οίκον παιδοκόμου, από τα άτομα που αναλαμβάνουν την φροντίδα των παιδιών τους, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους».

Εν αναμονή της νεκροτομής

Απαντήσεις στα ερωτηματικά για την υπόθεση θανάτου του 17μηνου παιδιού αναμένεται δώσουν με τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του.

Ο μικρός «έσβησε» το πρωί της Τετάρτης ενώ έτρωγε ψωμί στο σπίτι γυναίκας που το πρόσεχε μαζί με άλλα μικρά τρία παιδιά. Ξαφνικά σταμάτησε να παίρνει αναπνοές. Η γυναίκα που το πρόσεχε προσπάθησε να το βοηθήσει και κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο το μετέφερε στο τμήμα πρώτων βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού.

Οι επι καθκοντι ιατροί προσπάθησαν επανειλημμένα το επαναφέρουν στην ζωή. Μάταια όμως καθώς το μικρό αγγελούδι δεν  απενήλθε ποτέ. 

Στο σημείο κλήθηκαν μέλη της αστυνομίας. Ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην οικία όπου βρισκόταν ο μικρός Μιλτιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Κύπρου Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αφύσικου θανάτου κι έχουν ήδη γίνει εξετάσεις στη σκηνή και έχουν συλλεγεί τεκμήρια, ενώ αναλόγως των ευρημάτων της νεκροτομής, θα γίνουν επιπρόσθετες εξετάσεις για να διαφανεί αν υπάρχουν ευθύνες.

Πηγές: Alpha News, Cyprus Times 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πέθανε μωρό την ώρα πού έτρωγε – Πώς συνέβη το περιστατικό

Απίστευτο: 34χρονη γέννησε πεντάδυμα με φυσιολογικό τοκετό!

Self test: Πότε αρχίζει η δωρεάν διάθεση της 2ης συσκευασίας;