Αγαπάτε την καθαριότητα; Βάλτε τώρα τα σφουγγάρια στον φούρνο μικροκυμάτων!

Στο πλαίσιο της γενικότερης έμφασης στην καθαριότητα που δίνουμε τους τελευταίους μήνες, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, αξίζει να επικεντρωθούμε σε ένα οικιακό αντικείμενο, το οποίο συγκεντρώνει περισσότερα μικρόβια από πολλά άλλα.

Ο λόγος για τα σφουγγάρια της κουζίνας, τα οποία χρησιμοποιούμε πάρα πολύ συχνά, τόσο που κανονικά θα έπρεπε να αλλάζουμε κάθε εβδομάδα. Δεν χρειάζεται, όμως, αν γνωρίζουμε πώς να τα απολυμάνουμε σωστά!

Σύμμαχός μας σε αυτό είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, ο οποίος λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσει μπορεί να «σκοτώσει» όλα τα μικρόβια, ακόμα και στα σφουγγάρια. Τι θα κάνετε;

Αφού ξεπλύνετε και καθαρίσετε το σφουγγάρι από τυχόν υπολείμματα τροφών, θα το τοποθετήσετε όπως είναι βρεγμένο, πάνω στο «πιατάκι» του φούρνου, θα κλείσετε το πορτάκι και θα ανάψετε τον φούρνο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Εναλλακτικά, για ακόμα καλύτερη απολύμανση, θα γεμίσετε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού. Θα βυθίσετε εκεί το σφουγγάρι σας για λίγο ώρα και έπειτα θα τοποθετήσετε το σκεύος (με το σφουγγάρι) στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.

Με τον τρόπο αυτόν, όχι μόνο θα απολυμάνετε το σφουγγάρι αλλά θα καθαρίσετε και τον φούρνο, περνώντας τον μετά με χαρτί κουζίνας, αφού χάρη στους υδρατμούς θα φύγουν όλα τα υπολείμματα και οι δυσάρεστες οσμές από τα τοιχώματα.