Ξέρατε ότι τόσο καιρό αποθηκεύαμε το παγωτό με λανθασμένο τρόπο;

Η αγαπημένη μας λιχουδιά το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα το παγωτό. Γνωρίζατε, όμως, ότι τόσο καιρό μπορεί να το αποθηκεύαμε με λανθασμένο τρόπο στο ψυγείο;

Σύμφωνα με μία ανάρτηση στο site της γνωστής εταιρείας παγωμένων γλυκισμάντων Ben & Jerry’s, o καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύουμε το παγωτό στην κατάψυξη είναι τοποθετώντας το με το καπάκι προς τα κάτω.

Οι ειδικοί της εταιρείας ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο το προϊόν δεν “καίγεται” στην κατάψυξη.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα αναφέρεται: Όταν βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, ο πάγος εξατμίζεται. Καθώς η υγρασία φεύγει το παγωτό ενώνεται με τον ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος παγώνει και πάλι, δημιουργώντας τους κρυστάλλους στην επιφάνεια του παγωτού”.

Και παρ’ ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, η εταιρεία ισχυρίζεται πως το παγωτό όταν αποθηκευτεί με το καπάκι προς τα κάτω στην κατάψυξη είναι πιο νόστιμο.

Παράλληλα, προτείνει να τοποθετούμε το παγωτό όσο πιο βαθιά στην κατάψυξη γίνεται, έτσι ώστε η συσκευασία να έρχεται όσο το δυνατόν λιγότερο σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα, όταν ανοίγει η πόρτα της κατάψυξης.

με πληροφορίες από: thesun.com