8χρονος γράφει και εικονογραφεί το δικό του βιβλίο για έναν πολύ συγκινητικό λόγο

8χρονος γράφει και εικονογραφεί το δικό του βιβλίο για έναν πολύ συγκινητικό λόγο

Ο 8χρονος Άλφι Ντόρμαντ ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο του «The Monkey That Stole A Bus» κατά τη διάρκεια του lockdown, αφού εμπνεύστηκε από μια μέρα στον ζωολογικό κήπο του Paignton.

Μάλιστα εικονογράφησε ο ίδιος το βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να δημιουργήσει πολύχρωμα σχέδια που θα συνόδευαν τη φανταστική του ιστορία.

Μέσω των πωλήσεων του παραμυθιού του στο Amazon και των δωρεών μέσω της σελίδας Just Giving, ο μικρούλης συγκέντρωσε πάνω από 1.000 λίρες για το κόστος του νέου ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου αξίας 3.000 λιρών, το οποίο θα του δώσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το χειροκίνητο, το οποίο διαθέτει τώρα.

Η σπάνια γενετική διαταραχή που τον ταλαιπωρεί

Το αγοράκι από την Αγγλία, έχει μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο L1 και μια συναφή πάθηση γνωστή ως Υδροκέφαλος, οι οποίες επηρεάζουν την κινητικότητά του.

Η μητέρα του, Μισέλ, δήλωσε: «Νοικιάσαμε ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο πριν από τρία χρόνια όταν πήγαμε στον ζωολογικό κήπο του Paignton και του άρεσε πολύ. Ερωτεύτηκε τα φλαμίνγκο και όταν είδε πόσο θρασείς ήταν οι πίθηκοι του έδωσαν ιδέες για ιστορίες. Γύρισε μόνος του τον ζωολογικό κήπο και τα κατάφερε πολύ καλά. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις το χαμόγελο στο πρόσωπό του επειδή το έκανε μόνος του. Ήταν ωραίο για μένα να τον βλέπω να είναι ένα μικρό αγόρι και να φεύγει με τα αδέρφια του αντί να είμαι πίσω του και να τον σπρώχνω»

Διαβάστηκε στους συμμαθητές του

Οι δάσκαλοι διάβασαν το βιβλίο στους συμμαθητές του Alfie στο σχολείο του, το δημοτικό σχολείο St Mewan στο St Austell.

Οι γονείς έχουν αγοράσει το βιβλίο για να στηρίξουν τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων του εκκολαπτόμενου συγγραφέα – με τον Alfie να υπογράφει ακόμη και βιβλία σαν επαγγελματίας.

Ο μαθητής είχε αποτολμήσει στο παρελθόν τον κόσμο της συγγραφής όταν έγραψε το «The Crocodile’s Day Trip» σε ηλικία μόλις έξι ετών.

«Του αρέσει να φτιάχνει μικρές ιστορίες – κάνει όλα τα σχέδια στον υπολογιστή μόνος του, καθώς θεωρεί δύσκολη τη χρήση στυλό και χρησιμοποιεί αντ’ αυτού το Microsoft Paint στον υπολογιστή», δήλωσε η Μισέλ.

«Θα έκανε μεγάλη διαφορά να έχει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο – αυτή τη στιγμή μπορεί να κινεί λίγο το χειροκίνητο αμαξίδιο του, αλλά δεν είναι πολύ καλός στο να το οδηγεί, επειδή έχει πρόβλημα με τα χέρια του. Αν υπάρχει έστω και μια μικρή ανηφόρα δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, οπότε πρέπει να τον σπρώχνω παντού – είναι οκτώ ετών τώρα και μεγαλώνει και θέλει να τα κάνει όλα μόνος του», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κινδυνεύει η ζωή της αγριόγατας που επιτέθηκε στο 3χρονο παιδί – Τι συνέβη (εικόνες)

4χρονη τυφλώθηκε από ατύχημα με πατίνι – Τι πρέπει να προσέχετε

Κύπρια ηθοποιός περιμένει το πρώτο της μωρό – Οι τρυφερές φωτό με τον υπέρηχο